We found 0 results. View results
Your search results

Як вибрати квартиру на вторинному ринку?

16.11.2023

Людина, яка ніколи не стикалася з пошуком житла на вторинному ринку, може зробити багато помилок, а вони надалі можуть дорого коштувати. Як вибрати квартиру на вторинному ринку, розповімо у цій статті.

На що важливо звернути увагу?

Існує три принципи, за якими вибирають нерухомість:

  • місцерозташування;
  • стан нерухомості;
  • ціна.

З пріоритетами необхідно визначитися самостійно. Хтось шукає квартиру за низькою ціною, а хтось готовий переплатити через гарний вид із вікна.

Як зрозуміти, що локація хороша?

При сучасних технологіях зрозуміти, що локація хороша не так вже й складно: 

  • Інфраструктура. Важливо звернути увагу на кожну дрібницю.Набагато зручніше, якщо в пішій доступності будуть розташовані всі необхідні об’єкти інфраструктури: магазини, аптеки, школи, садки, медичні центри, відділення пошти тощо.
  • Транспортна розв’язка. За допомогою карт в інтернеті можна дізнатися, де розташовані зупинки громадського транспорту, скільки часу до центру міста тощо. Якщо у вас власне авто, дізнайтесь про стан доріг та знаходження виїзду на найближчу трасу.
  • Екологія. Дізнайтеся про стан екології в даному районі, якщо недалеко парки чи зелений зони. Чисте повітря та наявність зон для відпочинку суттєво впливає на комфорт проживання.

Перевіряємо стан квартири 

При покупці квартири важливо перевірити стан квартири. Дізнайтеся про стан фундаменту, перекриттів та стін. Точно дізнатися, скільки простоїть будинок зможе лише інженер. У середньому термін служби інженерних систем становить близько 25 років. Оцінювати стан квартири краще вдень. Ретельно огляньтеся, краще взяти із собою список, щоб нічого не забути. На що звернути увагу:

  1. Метраж та планування.Чи влаштовує вас та вашу родину розмір квартири, кількість кімнат? Чи є балкон чи лоджія?
  2. Стіни та стеля. Зверніть увагу на стіни та стелю, їх стан та товщину. Якщо стіни тонкі, то взимку у квартирі буде холодно, а влітку спекотно.
  3. Сантехніку та труби. Їх слід оглянути дуже уважно, тому що їхня заміна коштує недешево. Зверніть увагу на напір води та температуру.
  4. Пол. Існує велика кількість покриттів підлоги. Перевірте чи не скрипить паркет, наскільки рівний лінолеум.
  5. Вигляд з вікна. Подивіться, куди виходять вікна, чи достатньо в квартирі денного світла.

Крім стану квартири, зверніть на увагу на під’їзд і ліфт. Їхній стан може багато про що розповісти про сусідів. До речі, сусіди також є важливим фактором і до них краще придивитися заздалегідь.

Документи 

“Чиста” історія квартири означає, що нові власники не зіштовхнуться з несподіваними неприємностями. Тому при покупці квартири важливо перевірити всі документи. Будьте уважні, якщо: 

  • у квартирі прописані маленькі діти;
  • власниками є люди похилого віку;
  • власники нещодавно вступили в спадок, але не є близькими родичами.

Фобія багатьох покупців на вторинному ринку – проблеми з документами. Найкраще звернутися до фахівців, вони перевірять документи та складуть юридичний висновок, а також допоможуть перевірити стан квартири. Звертайтесь до АН “Оксаген”, наші агенти завжди раді допомогти у вирішенні житлового питання будь-якої складності!

Compare Listings