We found 0 results. View results
Your search results

Як максимально швидко та без зайвих проблем продати нерухомість?

17.11.2023

Всі власники нерухомості хочуть продати свою нерухомість швидко та вигідно. Процес підготовки до угоди важливий, тому постарайтеся ретельно до нього підійти. Про тонкощі продажу на вторинному ринку розповідають фахівці АН “Оксаген”.

Розкажемо докладно про етапи, які допоможуть вигідно укласти вам угоду.

Етап 1. 

Якщо ви вирішили продати квартиру, необхідно оцінити ринок нерухомості та встановити правильно вартість квартири. Також варто визначитися, чи ви хочете продавати квартиру самостійно або за допомогою рієлтора. Оцінка нерухомості – важливий етап. Занадто висока ціна відлякає потенційних покупців, а дуже низька може викликати підозри, та й який власник хоче продати свою нерухомість дешево. Ціна об’єкта залежить багатьох чинників. Щоб адекватно оцінити вартість вашої квартири, потрібно вивчити актуальні пропозиції на ринку зі схожими характеристиками, або краще скористатися допомогою рієлтора.

Ціна квартири залежить від: 

  • регіону;
  • репутації району;
  • стану об’єкта;
  • кількості схожих пропозицій на ринку;
  • терміновості продажу.

Також при формуванні ціни враховується рівень інфраструктури, транспортної розв’язки та інші фактори. Якщо ви бажаєте розрахувати вартість житла на експертному рівні, зверніться до професіонала.

Етап 2.

Коли ви визначилися з вартістю квартири, необхідно підготувати її до показу. Краще, якщо в квартирі ніхто не житиме і в неї відразу можна заселитися. Головна мета показу – закохати в неї клієнта. Професійний агент з нерухомості підкаже, як виставити об’єкт у найвигіднішому світлі.

Етап 3.

Етап 3 – підготовка до угоди. На цьому етапі найважливіше зібрати всі необхідні документи на продаж.На збирання всіх документів, як правило, необхідно від двох до п’яти тижнів і краще, якщо більша частина вже буде готова до появи потенційного покупця. Важливий момент для продавця: всі документи мають бути в оригіналах та дійсні за термінами. Після того, як усі документи готові, можна переходити до підписання попереднього договору. У цьому документі обидві сторони (продавець та покупець) закріплюють свої зобов’язання, щоб укласти основний договір. Що зазначається у попередньому договорі: 

  • терміни виселення власника;
  • остаточна сума об’єкта в національній валюті;
  • штрафні санкції за розірвання договору.

Важливо вказати в попередньому договорі: 

  • дату підписання основного договору;
  • суму задатку та умови повернення;
  • дату передачі ключів.

Також можна вказати додаткову інформацію, наприклад, продавець зобов’язується залишити якусь техніку або продавець повинен виконати якусь умову.
Які документи необхідно підготувати для купівлі-продажу можна ознайомитися тут. https://oksagen.ua/blog/pokupka-nedvizhimosti-v-2021-godu -kak-podgotovitsya/

Етап 4. 

У цей етап входить підписання договору та передача грошей. Договір купівлі-продажу має бути оформлений у нотаріуса (як і попередній договір). Покупець передає кошти продавцеві. В окремих випадках гроші можуть бути передані після підписання договору. Сторони підписують офіційний екземпляр договору, який повинен відповідати державному зразку.

Чому краще звернутися до ріелтора?

Якщо вам хочеться заощадити час і нерви, простіше найняти хорошого ріелтора, який візьме на себе більшість питань, консультуватиме і супроводжуватиме на всіх етапах угоди. При виборі агента нерухомості орієнтуйтеся на його репутацію, на позитивні відгуки, скільки часу агентство нерухомості на ринку. Продаж квартири – складне завдання, але якщо підійти з угодою відповідально, квартиру можна продати швидко та з мінімальним дисконтом. Звертайтеся за допомогою до АН “Оксаген”, ми допоможемо продати нерухомість швидко і без зайвого головного болю!

Compare Listings