We found 0 results. View results
Your search results

Що заборонено робити під час ремонту квартири

20.11.2023

Починаючи ремонт у квартирі, багато хто думає, що можуть робити що завгодно, але це зовсім не так. Ремонт – дорогий і стомлюючий процес. Тому потрібно керуватися не лише своїми бажаннями, а й знати вимоги закону. В іншому випадку, дизайнерський проект може виявитися нездійсненним: ремонт доведеться переробляти, а ще й розбиратися з чиновниками.

Капітальний ремонт у багатоквартирному житловому будинку повинен відповідати вимогам закону. Існує список дій, які категорично заборонені під час ремонту. Вони можуть наражати на небезпеку мешканців багатоквартирного будинку.

У Департаменті містобудування та архітектури розповіли, що заборонено робити під час ремонту квартири. Існують види робіт, які не повинні шкодити конструкціям, що несуть. Також є види робіт, які потребують узгодження з місцевими органами та комунальними службами.

Отже, що ж заборонено під час ремонту квартири: 

  1. Розбір зовнішніх стін для об’єднання лоджій та балконів.
  2. Частковий або повний розбір міжповерхових перекриттів для квартир, які розташовані один над одним.
  3. Збільшення площі всього санвузла за рахунок житлової площі або інших приміщень у квартирі.
  4. Прорізи в несучих стінах. Для цих робіт потрібно затверджувати проектну документацію.
  5. Самовільна прибудова або надбудова до багатоквартирного будинку.

Ремонт не вчасно 
Щоб не виникли проблеми з сусідами, необхідно уточнити, в який час можна займатися будівельними роботами. Це питання регулюється регіональним законодавством про адміністративні правопорушення — законом про тишу. Дізнатися про дозволений час можна на сайті міської чи обласної адміністрації.

Будівельне сміття у дворі

У процесі ремонту утворюється велика кількість відходів. Складати все це в сміттєвий бак біля будинку заборонено. Продумати, куди вивозити будівельне сміття, потрібно ще до початку проведення ремонтних робіт. Будівельні відходи доведеться вивозити на звалище власним коштом, наприклад замовивши послугу у спеціальній компанії.

Compare Listings