We found 0 results. View results
Your search results

Кухня у стилі «лофт»: плюси такого вибору

21.11.2023

Сьогодні в Україні ще дуже популярний стиль «лофт». Кухні в такому стилі все більше набирають популярності. Як відомо, цей стиль родом із США і дослівно перекладається як «горище». Кухня в індустріальному стилі приваблює повсякденним комфортом, індивідуальністю та творчою свободою.

Що слід пам’ятати при оформленні кулінарного промислового простору?

Простор
На кухні не повинно бути багато перегородок. Тому, якщо це можливо, можна об’єднати кухню з вітальнею та їдальнею і навіть відкрити її в коридор. Також не можна використовувати багато старовинного декору. Мінімалізм у всьому – це головний критерій стилю.

Великі вікна
Не завжди є можливість використовувати мансардні вікна, які нагадують про горище. Однак величезні стінні вікна, що починаються майже від самої стелі і закінчуються біля підлоги, будуть чудовим доповненням до кухні.

Матеріали
Як і належить сирому промисловому інтер’єру, на кухні-лофті має бути якнайбільше натуральних матеріалів. Цегла (сирець), голий бетон, сталь, скло, старе дерево – все це чудово впишеться у цей стиль.

Провід та балки
Майже у всіх стилях намагаються приховати вентиляційні труби, проводку, балки, але в стилі «лофт» все навпаки, це важливі елементи. Звичайно, необхідно дотримуватися техніки безпеки, але маскування цих комунікацій у цьому стилі не потрібне.

Стіни
Стіни в таких кухнях можуть бути з цегли або бетону. Зараз часто одна стіна залишається голою, щоб повністю відповідати стилю.

Пол
Підлога може бути виконана з плитки, ламінату або паркету. У той же час допускається звичайна бетонна підлога і навіть асфальт. Головна умова – темне забарвлення покриття для підлоги.
Кухня в стилі «лофт» відмінно підійде для шанувальників великих світлих приміщень із мінімальним навантаженням елементами інтер’єру. Також це ідеальний стиль для творчих людей та людей з бажанням виділитися. Плюс цього стилю – мінімум витрат та простота у всьому.

Compare Listings