We found 0 results. View results
Your search results

Як вибрати правильний електрообігрівач?

21.11.2023

Який обігрівач краще вибрати, щоб було тепло та економічно вигідно. Фахівці радять враховувати площу приміщення та рівень енергоспоживання.
Якщо говорити про енергоефективність, то конвекторний обігрівач вважають найефективнішим. Його плюси в тому, що він безпечний у використанні, швидко нагріває приміщення, не забруднює повітря та підходить для настінного монтажу. Такий обігрівач споживає від 0,5 кВт∙год до 1,5 кВт∙год.
Також споживає інфрачервоний та керамічний обігрівач. Їх краще використовувати для великих кімнат та офісів, а також приміщень із протягами.
Масляний обігрівач недешевий у використанні, він споживає в середньому близько 1,5-2,5 кВт·год електроенергії. Швидкість та інтенсивність прогріву приміщення залежить від потужності радіатора та його конструкції. Часто його вибирають, тому що він довго зберігає тепло, навіть після вимкнення. Його вибирають також, тому що воно не пересушує повітря в приміщенні, не шумить під час роботи, воно пожежобезпечне, його можна залишати без нагляду на довгий час.
Інфрачервоний обігрівач унікальний тим, що здійснює зональний та точковий обігрів. З його допомогою зручні умови створюються в локальній зоні, і обігрівати все приміщення не треба. Інфрачервоні обігрівачі використовуються для великих приміщень, відкритих майданчиків, додатковий обігрів дач, гаражів, сільськогосподарських будівель, для лазень та саун.
Найбільш витратний – тепловентилятор, він споживає від 2 до 4 кВт∙год (360-720 кВт∙год на місяць). Це найпростіший вид обігрівача та гарний варіант для швидкого обігріву невеликих приміщень, квартир. Швидко та рівномірно розподіляють тепле повітря. Такі обігрівачі мають невелику вартість та компактні.
Електрообігрівачі досить популярні, але вони не можуть забезпечити якісне обігрів приміщення. Експерти радять більше уваги приділяти комплексним заходам щодо утеплення приміщення: це заміна вікон та дверей, утеплення фасаду.

Compare Listings