We found 0 results. View results
Your search results

Як зробити гарний ремонт у квартирі

21.11.2023

Зараз популярністю користуються квартири в новобудовах, будуються цілі комплекси з добре продуманою інфраструктурою. В основному купують квартири з голими стінами і потім дають волю фантазії, відштовхуючись від фінансових можливостей. Вторинка стала менш популярною, але, тим не менш, і в цій ніші ринку нерухомості можна знайти досить пристойні, а найголовніше недорогі варіанти. Ремонт – це дуже відповідальний крок. Тому, затіявши цей захід, потрібно зробити все якісно та добротно, щоб за рік не довелося виправляти помилки. У цій статті ми дамо вам кілька дизайнерських порад щодо ремонту квартир після покупки та звернемо вашу увагу на найважливіші нюанси цього питання.

  1. Заміна вікон

Перед початком ремонту обов’язково слід звернути увагу на стан вікон, адже вікна є основним показником, що впливає на енергоефективність, а за нинішніх тарифів це дуже важливо. У новобудовах найчастіше встановлюють найдешевші вікна, а в радянських квартирах їхній стан взагалі залишає бажати кращого.
Заміну вікон необхідно проводити перед оздобленням стінок.

  1. Оздоблення стін

Стіни із гіпсокартону – це, звичайно, добре, але не завжди актуально. По-перше, зменшується корисний простір, по-друге, розтрати в цьому випадку набагато вищі. Тому вирівнювання штукатуркою, як і раніше, користується популярністю.Дизайнери радять використовувати механізований метод штукатурки стін, це набагато швидше і на порядок дешевше за гіпсокартонні плити, проте необхідно вибрати сумлінну бригаду майстрів.

  1. Стеля

Існує три основні способи для вирівнювання стелі:

– штукатурна система зі «склосіткою» і «склохолстом» (найбюджетніший варіант);

– за допомогою підвісних систем та гіпсокартонових плит (особливо актуально при необхідності покращити звуко- та термоізоляцію);

– натяжні стелі (ідеально рівна поверхня з можливістю заміни протягом кількох годин).

  1. Пол

Зараз величезною популярністю користується встановлення теплої підлоги, особливо це стосується ванних кімнат, кухонь та дитячих кімнат. Сучасні системи теплої підлоги досить економічні і не споживають велику кількість електроенергії, крім того, для додаткової економії можна встановити таймер, за допомогою якого можна налаштувати інтервал увімкнення/вимкнення обігріву. Зими в нашій країні досить холодні, тому укладання теплої підлоги значно збільшить рівень комфорту.

  1. Електрика

Розташування електроприладів, побутової техніки потрібно продумати ще до початку ремонту, це виключить використання подовжувачів, які псуватимуть загальну картину, а також це важливо при виборі автоматики захисту та розрахунку перерізу кабелю. При розрахунку електропостачання необхідно розробити структурну, функціональну, розрахункову, принципову та монтажну схеми.

  1. Освітлення

Щоб у вашій квартирі було світло та комфортно, потрібно розробити систему освітлення. Найкраще зробити її багаторівневою, розбивши квартиру на зони. Для економії, звичайно, краще використовувати LED – світильники, вони дорожчі, але набагато довговічніші і споживають на порядок менше електроенергії на відміну від ламп розжарювання. Популярні в минулому столітті лампи розжарювання у багатьох розвинених країнах взагалі заборонені та давно зняті з виробництва.

  1. Сантехніка

Установка сантехніки – також дуже важливий та відповідальний крок. При її виборі слід використовувати лише перевірених виробників, щоб убезпечити себе від проблем у майбутньому. Відомі виробники сантехніки найчастіше мають досить широку лінійку сантехнічних приладів і можна легко підібрати відповідний для вас варіант з погляду ціни та дизайну.

  1. Меблі

Хороші меблі стануть чудовим доповненням до хорошого ремонту. Плануючи ремонт, потрібно заздалегідь підібрати і меблі, щоб вони ідеально вписалися у ваш інтер’єр і виглядали гармонійно та стильно у вашій оселі. А ще краще заздалегідь замовити її, це значно скоротить терміни заселення у квартиру після її перетворення та дозволить заощадити ваші гроші. Зараз на ринку багато виробників якісних меблів і, у зв’язку з високою конкуренцією, можна підібрати для себе оптимальний варіант щодо ціни/якості.

  1. Послуги дизайнера

Розробка якісного дизайн-проекту з детальною вказівкою всіх нюансів (від розташування розеток до підбору штор) – один із способів добре заощадити. Якщо ви можете зробити це самостійно, це ще краще. Але якщо ви не професіонал, є ризик зіткнутися з проблемами під час ремонту. Скориставшись послугами професійного перевіреного дизайнера, ви значно підвищите шанси зробити вашу квартиру ідеальною.

Compare Listings