We found 0 results. View results
Your search results

Чим загрожує збільшення Нацкомісією тарифів на електроенергію для обленерго

21.11.2023

З початку 2018 року на українці очікують підняття вартості на електроенергію, а все тому що Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України, вона ж (НКРЕКУ) прийняла ряд рішень та постановила що з 01.01.2018 року вартість роботи з розподілу та трансферу електроенергії для обленерго. Ціна на електроенергію в середньому підніметься у 1.5 рази.

Так само підвищення цін чекають і інші 33 компанії, які займаються постачанням електроенергії населенню.

Введення так званих RAB-тарифів було негативно сприйняте в Кабінеті Міністрів. КМУ закликав НКРЕКУ переглянути прийняте рішення та знайти інші методи стимулювання тарифів з метою залучення додаткових ресурсів для будівництва та модернізації електромереж.

Як повідомляє саме НКРЕКУ причинами підняття тарифів стало зростання витрат на оперативні витрати та збільшення чисельності штату в обленерго. Тому у нових тарифах закладено відсоток, спрямований на збільшення заробітної плати на 17%.

Так само, варто зазначити, що в Україні набирає активного розвитку відновлювану електроенергію та виробництво електроенергії за так званим «зеленим» тарифом.

Розвиток возобновлювальної електроенергії призвело до зниження поставок електроенергії за першим класом напруги на – 3.9% порівняно з 2018 роком і за другим класом напруги на – 1.7% за той же період.

Compare Listings