We found 0 results. View results
Your search results

Що чекає на власників квартир у старих будинках?

21.11.2023

Лев Парцхаладзе заявив, що в 2018 р. влада доопрацює і прийме нову редакцію закону про реконструкцію старого житлофонду. За даними, лише у столиці налічують приблизно 320000 об’єктів (хрущовки та сталінки).

На замовлення міністерства ДП «Українським державним НДІ проектування міст «Діпромісто» ім. Білоконя вже розроблено концепцію змін. За прогнозами, обговорення, доопрацювання та подання тексту законопроекту закінчаться у січні поточного року.

За фактом це буде нова редакція закону від 2007 р., який вже не діє.

Однією з головних питань залишається відселення мешканців з будинків.

Розробники стверджують, що будівництво стартових будинків планують будувати в межах тієї ж місцевості. Водночас Мінрегіон повідомляє, що планується розселяти мешканців у межах населеного пункту.

Інвестори, які домовляються з мешканцями, мають право купити їм нерухомість і в старому, і в новому будинках у будь-якому районі.

У планах проводити обмін старого житла на нове за такими критеріями (кількість прописаних не має значення): кімнати та площа в старому будинку повинні відповідати такій же кількості та площі в новому .

Щоб захистити інтереси тих, які стоять у черзі на отримання житла, їх проблеми вирішуються окремо від тих, хто не стоїть на обліку.

Compare Listings