We found 0 results. View results
Your search results

Хто може задарма отримати земельну ділянку?

22.11.2023

Можливість отримати ділянку безкоштовно за законом може кожен українець, але про це не всі знають.

Відповідно до Земельного Кодексу можна приватизувати 5 земельних ділянок у будь-якому регіоні України та не більше 2 га. А кількість громадян, які приватизували землю, вже понад 17 млн.

На сайті Держгеокадастру можна знайти вільну землю. Після ксерокопії карти та пакет документів потрібно здати до місцевих органів самоврядування. Крім цього, додають заяву із зазначенням розміру ділянки та цільове призначення землі, яку розглядають протягом місяця.

Директор департаменту землеустрою використання та охорони землі Олександр Краснолуцький повідомив, що якщо протягом 30 днів від органу не було отримано відповіді, то замовник може замовити розробку документів згідно з принципом мовчазної згоди .

Далі необхідно замовити у землевпорядника проект з відведення ділянки, провести його реєстрацію та отримати свідоцтво про право власності. Процес може тривати від шести місяців до двох років. І не всі послуги безкоштовні: близько 3 000 – 5 000 гривень коштують послуги землевпорядника.

Але бажаючим отримати ділянку потрібно поспішити – землі вистачить не на всіх. Вже в деяких областях оголосили, що ділянок із таким призначенням більше немає.

Compare Listings