We found 0 results. View results
Your search results

В уряді України хочуть залучити Світовий банк до програми “єОселя”

22.12.2023

Уряд України планує залучити Світовий банк для участі у програмі “єОселя”, яка спрямована на пільгове іпотечне кредитування. Метою є додаткове фінансування програми шляхом залучення інвестицій від міжнародних фінансових організацій.

Пропозиція з боку українського уряду полягає у розгляді Світовим банком можливості надання додаткового фінансування через гарантування “Української фінансово-житлової компанії”. Це може бути здійснено шляхом отримання ліквідності на внутрішньому ринку через співпрацю з міжнародними банками, що працюють в Україні, або через фінансування збільшення статутного капіталу цієї компанії.

Слід зазначити, що сума виданих кредитів за програмою вже становила понад 7 мільярдів гривень. Це дозволило 4933 українським сім’ям стати володарями власного житла, переважно серед них – військовослужбовці Збройних Сил України за контрактом та представники правоохоронних органів. Також відзначається значне зростання числа учасників програми “Оселя” серед медичних та педагогічних працівників, причому кожен п’ятий учасник – співробітник сфери освіти чи охорони здоров’я.

Київ та Київська область залишаються лідерами за кількістю придбаного житла – 770 та 1359 квартир відповідно. Популярністю у позичальників також користуються Рівненська (283 квартири), Вінницька (258 квартир) та Волинська область (255 квартир). У регіонах, прилеглих до лінії фронту – Харківській та Запорізькій областях – було видано 23 та 7 кредитів відповідно. Наголошується також, що з 1 серпня поточного року 610 українців, включаючи 39 сімей учасників бойових дій та 12 ветеранів, скористалися програмою масової іпотеки під 7%.

Протягом трьох кварталів 2023 року в Україні забудовниками було введено в експлуатацію 66,5 тисяч нових квартир, з яких 55,5 тисяч – це квартири в багатоквартирних будинках.

Наші експерти АН “Оксаген” стверджують, що навіть у період війни інвестування у нерухомість може бути надійним, якщо підходити до цього питання обережно. Важливо вибрати досвідченого фахівця, який проведе аналіз усіх ризиків, оцінить плюси та мінуси.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings