We found 0 results. View results
Your search results

У Дії можна обміняти житловий сертифікат на нове житло

28.12.2023

У Дії наразі доступна послуга обміну житлового сертифікату на нове житло в рамках програми еВідновлення, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Згідно з офіційним повідомленням, власники зруйнованих будинків можуть тепер використати свої житлові сертифікати в Дії для купівлі нового житла. Раніше ці сертифікати видавалися для отримання компенсації, проте тепер їх можна використовувати безпосередньо для покупки нового житла.

Міністерство цифрової трансформації представило інструкцію про те, як скористатися сертифікатом для покупки нового житла:

  • потрібно оновити програму “Дія” до останньої версії;
  • зайти до розділу “е-Відновлення”;
  • вибрати вкладку “Сертифікати на житло” та натиснути кнопку “Забронювати кошти”.

Підтвердження про бронювання коштів має надійти до Дії протягом п’яти робочих днів, після чого власник має 30 днів на оформлення угоди купівлі-продажу.

Угоду про купівлю необхідно оформити через нотаріуса, який має доступ до Реєстру пошкодженого та знищеного майна. Після цього кошти буде перераховано продавцеві житла протягом 5 днів. У разі пропуску терміну можна повторно подати заяву про бронювання коштів. Сертифікат можна використовувати для придбання нової квартири або будинку на вторинному ринку, так і для інвестування в будівництво.

Зазначимо, що для використання сертифіката необхідно припинити право власності на знищене майно, що можна зробити у ЦНАП або у нотаріуса.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings