We found 0 results. View results
Your search results

Хто найчастіше бере кредити на покупку житла в Україні

13.06.2024

З початку 2024 року понад 4200 українських сімей отримали кредити на суму 7,2 млрд грн для придбання житла за програмою “єОселя”. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки України. Уточнюється, що більшість із них придбали квартири, а 180 сімей – приватні будинки.

Одержувачі кредитів: 52% – військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики, 10% – педагоги та науковці, 8% – медики. У Мінекономіки нагадують, що представники цих професій можуть оформити кредит на житло під 3%.

Минулого тижня українці отримали за програмою “єОселя” 134 кредити на 238 млн грн, включаючи:

  • під 3%: 57 військовослужбовців та силовиків, 13 педагогів, 8 медиків та 2 вчених;
  • під 7%: 43 українці без власного житла, 6 ВПО та 5 ветеранів.

Більшість кредитів взято для придбання житла на вторинному ринку — 94 кредити, тоді як 40 кредитів — на купівлю житла у забудовника або в будинку, що будується.

Найбільша кількість іпотечних кредитів оформлена мешканцями:

  • Київської області – 33;
  • міста Києва – 26;
  • Львівської області – 11.

Всього з початку дії програми кредити отримали 10-570 сімей на загальну суму 16,7 млрд грн.

Скільки будівель було зруйновано з початку війни до грудня 2023 року

Журналісти спільно з науковцями проаналізували супутникові знімки кожної будівлі в Україні, пошкодженої чи зруйнованої за два роки повномасштабної війни. Стало відомо, що з початку війни до грудня 2023 року росія знищила в Україні близько 210 тисяч будівель, головним чином уздовж лінії фронту, яка сягає майже 1300 км. Найбільші руйнування зазнало місто Маріуполь на Донеччині, яке було в російській облозі і зараз перебуває під окупацією. Серед інших міст, повністю або значно зруйнованих російськими військами, — Харків, Мар’їнка, Рубіжне, Бахмут, Ірпінь, Запоріжжя, Оріхів, Херсон, Нова Каховка, Олешки, порти Рені та Ізмаїл. Також значні руйнування внаслідок ракетних ударів зазнали Київ, Дніпро, Одеса та Чернігів.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings