We found 0 results. View results
Your search results

Яке житло стало менш популярним під час війни?

24.06.2024

Війна в Україні дуже змінила ринок нерухомості. Окрім зниження попиту на купівлю житла, змінилися і пріоритети клієнтів. Продати велику кількість квартир стало набагато складніше, тоді як інтерес до раніше непопулярної нерухомості зріс.

Яке житло стало менш затребуваним під час війни

Під час війни багато потенційних покупців відкладають придбання нерухомості через невизначеність у країні. Однак житло все ж таки купують ті, кому потрібно терміново вирішити житлове питання. Деякі люди продовжують планувати покупку, але їх поменшало. У періоди затишшя на ринку можна знайти гарне житло у непоганих районах за вигідною ціною. Наразі покупці звертають увагу на максимально практичні варіанти, а інтерес до великих розкішних квартир практично зник, зазначають ріелтори.

Якщо раніше клієнти надавали перевагу квартирам на високих поверхах з гарним видом, то тепер їх інтерес знизився через ризики ракетних обстрілів і атак дронів. Популярністю користуються не розкішні квартири, а скромніші варіанти з невеликою площею та гарним ремонтом, в які можна одразу в’їхати. Видові квартири на високих поверхах, які раніше приваблювали покупців, наразі стали менш затребуваними.

Які квартири залишаються популярними

Попит зберігається на новобудови, які продовжують будуватися відносно активно. За словами експертів ринку, обсяг попиту на таке житло становить приблизно третину від рівня довоєнного.

Під час війни серед українців збільшився запит на тривалу розстрочку терміном від 3 років і більше: щонайменше 65% усіх укладених угод за останні півроку припадає на таку розстрочку в об’єктах, які відповідають сучасним вимогам споживачів. Ще чверть угод укладаються з розстрочкою терміном від 1 до 3 років.

В умовах вимушеного переїзду та об’єднання сімей під час війни українці стали частіше купувати двокімнатні квартири європейського планування площею 60-70 квадратних метрів замість однокімнатних. Цей тренд пояснюється тим, що багато родин тепер живуть разом. Такі квартири надають більше простору для комфортного проживання кількох поколінь під одним дахом.

В умовах невизначеності та підвищених ризиків люди шукають більш практичні, безпечні та економічно вигідні варіанти житла. Новобудови, двокімнатні квартири європейського планування та квартири з тривалою розстрочкою залишаються затребуваними, тоді як інтерес до розкішних та видових квартир знизився.

Наші ріелтори АН “Оксаген” радять ретельно аналізувати всі аспекти при купівлі житла. Правильний вибір житла – запорука благополуччя та гармонії у вашій родині. Звертайтесь, завжди раді допомогти!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings