We found 0 results. View results
Your search results

Вторинний ринок в Україні: яке житло шукають українці?

09.09.2024

На ринку вторинної нерухомості за рік найбільше зростання кількості пропозицій спостерігалося у Київській, Івано-Франківській та Запорізькій областях, тоді як у більшості інших регіонів їх кількість скоротилася, у деяких областях — більш ніж на 50% (наприклад, у Харківській та Сумській областях). ). Також суттєво менше пропозицій на продаж стало у Дніпропетровській, Одеській та Запорізькій областях.

Щодо цінової політики, у серпні 2024 року вартість однокімнатних квартир у більшості областей незначно змінювалася на кілька відсотків, проте порівняно із серпнем 2023 року вона в основному зросла. Найбільше зростання цін було відзначено у Волинській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Київ залишається дорогим містом, де середня ціна однокімнатної квартири становить $85 840.

Зазначимо, що в нашій Миколаївській області середня вартість однокімнатної квартири становить близько $22 200.

Яке житло шукають українці на вторинному ринку

У серпні інтерес користувачів до вторинного житла у більшості областей помітно зріс з найбільшим приростом пошукових запитів в Одеській та Львівській областях. Проте, порівняно з минулим роком, у всіх областях кількість запитів на купівлю житла зменшилася.

Найбільше зниження інтересу до покупки спостерігається у Херсонській та Сумській областях, а також у Івано-Франківській, Черкаській, Кіровоградській, Волинській, Чернівецькій та Львівській областях.

Незважаючи на зменшення кількості пошукових запитів, у всіх регіонах кількість відгуків користувачів перевищує кількість нових оголошень. У п’ятірці областей із найбільшим перевищенням попиту над пропозицією знаходяться Волинська, Тернопільська, Вінницька, Чернівецька та Житомирська. У столиці розміщено найбільшу кількість оголошень та відгуків, але розрив між попитом та пропозицією там практично відсутній.

Експерти ринку нерухомості наголошують, що у 2024 році покупці на вторинному ринку сконцентровані на кількох основних типах житла, які формуються під впливом поточних умов та запитів. Що важливо зараз для покупця житла:

  • безпека регіону;
  • автономність;
  • наявність розвиненої інфраструктури;
  • поверховість;
  • низька ціна;
  • готовий ремонт.

Ці тенденції показують, що головними факторами при виборі залишаються безпека та доступна вартість.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings