We found 0 results. View results
Your search results

Чи хочуть українці купувати житло в кредит?

11.09.2024

Незважаючи на те, що багато українців, як і раніше, прагнуть купити власне житло, не всі готові брати на себе іпотечні зобов’язання. У 2024 році доступність кредитних програм залишається важливим аспектом, проте ключовими факторами при ухваленні рішення залишаються економічна ситуація та фінансова стабільність. Ті, хто вирішують взяти житло в іпотеку, ретельно аналізують свої можливості, тоді як інші вважають за краще чекати кращих умов або обирають оренду як тимчасовий варіант.

Готовність українців брати іпотеку у 2024 році

Незважаючи на інтерес до іпотечних кредитів, багато українців продовжують сумніватися в доцільності придбання житла в кредит. Серед ключових факторів, що впливають на їх рішення:

  • високі відсоткові ставки;
  • невизначеність доходів;
  • загальна економічна та політична ситуація в країні;
  • наявність програм державної підтримки.

Попит на іпотечне кредитування в Україні сьогодні переважно підтримується за рахунок державної програми «Оселя», яка стартувала у жовтні 2022 року. З того часу її послугами скористалися понад 12 тисяч сімей. Тільки з початку 2024 року було видано 5-896 кредитів на загальну суму 10 млрд грн.

Багато потенційних покупців бояться брати іпотеку через ризики втрати роботи або зниження доходів, що може призвести до невиплат і, як наслідок, втрати житла. Крім того, недостатній рівень довіри до банківської системи та невизначеність майбутнього також перешкоджають бажанню брати кредит.

Опитування на платформі OLX показало, що, незважаючи на економічні складності і воєнні дії, 21% респондентів вже придбали житло після початку повномасштабного вторгнення або знаходяться в процесі оформлення угоди. Проте майже половина опитаних поки що не планують купувати нерухомість.

Квартири залишаються найпопулярнішим типом нерухомості – 70% респондентів обрали саме цей варіант. 33,3% учасників опитування витратили на купівлю до $30 тис., а 36,2% — від $30 тис. до $70 тис. Лише близько 20% придбали нерухомість дорожче за $70 тис., і лише 17,6% зробили це в кредит.

Якщо ви розглядаєте покупку житла в Миколаєві, в базі даних АН «Оксаген» представлено багато цікавих пропозицій. Наші досвідчені ріелтори підберуть для вас найкращий варіант, що відповідає вашим побажанням та бюджету. Звертайтеся – ми завжди готові надати допомогу!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings