We found 0 results. View results
Your search results

За програмою “єОселя” українці оформили іпотечні кредити на 11 млрд грн з початку року

18.09.2024

З початку 2024 року 6492 українські сім’ї оформили пільгові іпотечні кредити в рамках програми “єОселя” на загальну суму 11 млрд грн. Більшість кредитів було спрямовано на купівлю житла на вторинному ринку – 4651 об’єкт, та 1841 – на первинному. Про це повідомив заступник міністра економіки Андрій Телюпа. Цей показник уже перевищує результати минулого року. За весь час дії програми було видано кредитів на суму понад 20,5 млрд. грн. для 12 817 сімей.

За останній тиждень було оформлено 151 кредит на суму 264 млн грн: 101 кредит на житло на вторинному ринку та 50 — на первинному.

Що змінилося у програмі “єОселя”

Тепер, окрім купівлі квартир у будинках, що будуються, учасники програми можуть набувати майнових прав на приватні будинки на стадії будівництва.

Запроваджено умову щодо операцій із нерухомістю за останній рік: кандидат може брати участь у програмі, якщо він або його сім’я не продавали та не дарували житло за останні 12 місяців до подання заяви, а загальна площа їх нерухомості не перевищує встановлений ліміт програми “єОселя”.
Також заборонено використовувати засоби програми для покупки об’єктів, які є архітектурними пам’ятками.

Участь в інших державних програмах

Для громадян із тимчасово окупованих територій умови участі також було переглянуто. Тепер: програма доступна навіть тим, хто раніше отримував компенсацію за житло або мав активні або закриті кредитні договори на нерухомість у зоні бойових дій або на окупованих територіях, або якщо це житло було зруйноване чи пошкоджене.

Умови для ВПО

Члени сім’ї внутрішніх переселенців першого ступеня споріднення (подружжя, їхні батьки та діти) тепер також можуть придбати житло за програмою для ВПО.

Молодь

Перший внесок для учасників програми віком до 25 років знижено до 10% замість 20%.

Сертифікати “єВідновлення”

Ці сертифікати тепер можна використовувати як перший внесок для пільгового кредитування за програмою “єОселя”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings