We found 0 results. View results
Your search results

Які поверхи зараз найпопулярніші?

17.10.2024

Війна суттєво вплинула на український ринок нерухомості, змінивши уподобання покупців і орендарів, особливо щодо поверховості, яка тепер відіграє важливу роль залежно від регіональних умов.

Попит на верхні поверхи в багатоповерхових будинках помітно знизився, оскільки існує ризик пошкоджень від уламків ракет. Також українці уникають верхніх поверхів через можливі відключення електрики, коли ліфти не працюють.

На які поверхи зараз найбільший попит?

З початком відключень електроенергії через обстріли популярність перших поверхів помітно зросла. Водночас значно знизився інтерес до останніх поверхів, де раніше користувалися попитом пентхауси. Останні три поверхи вважаються найбільш небезпечними, відзначають спеціалісти з нерухомості.

Проте й нижні поверхи мають свої недоліки. Їх часто уникають через підвищену ймовірність зламу та проникнення злодіїв, а також через ризик потрапляння неприємних запахів з вулиці та відкритого огляду для перехожих. За останніми дослідженнями, вартість квартир на першому поверсі може бути до 30% нижчою, ніж на другому поверсі для масового сегмента, до 24% — для бізнес-класу, і всього на 1,5% менше для елітної нерухомості.

Найбільш популярними серед українців зараз залишаються квартири на 3-8 поверхах. Це відображається на їхній вартості: за даними ріелторів, квартири на цих поверхах можуть коштувати на 3-4 тисячі доларів більше в порівнянні з аналогічним житлом на високих поверхах. Цікаво, що до війни верхні поверхи, завдяки кращим видам, були дорожчими на 20%.

Середні поверхи також вважаються найбільш безпечними в умовах військових ризиків. Третій і четвертий поверхи особливо популярні: на них легко піднятися при відключенні ліфта або світла, а також вони краще підходять для людей, схильних до перепадів тиску.

Чи впливає поверх на вартість оренди?

Ріелтори зазначають, що ціни на квартири на різних поверхах, як правило, однакові, але попит на нижні поверхи вищий. Орендарі швидше знаходять житло на перших поверхах. Однак у сучасних житлових комплексах, де встановлені генератори, поверховість вже не відіграє такої важливої ролі. Також варто зазначити, що на вартість оренди впливає близькість до укриттів, стратегічних об’єктів і наявність захисту, наприклад, відсутність панорамних вікон.

Наші спеціалісти АН “Оксаген” зазначають, що вибір поверху залежить від ваших пріоритетів: безпеки, комфорту пересування, шуму, приватності чи вигляду. Якщо ви в пошуках квартири для покупки або оренди, наша команда “Оксаген” завжди готова надати кваліфіковану допомогу!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings