We found 0 results. View results
Your search results

Іпотека для переселенців: що потрібно знати

22.10.2024

З початком повномасштабної війни в Україні багато громадян були змушені переїхати в інші регіони. Для багатьох внутрішньо переміщених осіб (ВПО) одним із пріоритетних питань стала покупка житла, і іпотека може стати важливим інструментом для його вирішення.

Зараз діє програма доступного іпотечного кредитування для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомили в Міністерстві реінтеграції. Проєкт реалізується спільно з Держмолодьжитлом за фінансової підтримки уряду Німеччини через Кредитну установу для відновлення (KfW).

Що варто знати

Основні умови іпотеки за цією програмою включають:

  • ставка — одна з найнижчих в Україні, всього 3% річних;
  • кредит надається на термін до 30 років, але його необхідно погасити до досягнення позичальником 65 років;
  • первісний внесок починається від 6% вартості житла.

Однією з вимог є те, що об’єктом кредитування може бути квартира або будинок, які були введені в експлуатацію не більше 50 років тому або реконструйовані не більше 35 років тому.

Після схвалення у вас буде мінімум 30 днів для пошуку житла та підготовки документів. Ви можете обрати нерухомість на території всієї України, за винятком тимчасово окупованих територій та регіонів з активними бойовими діями. Попередній договір з продавцем має бути оформлений нотаріально та містити характеристики об’єкта, його вартість, порядок розрахунків і дату основного договору. Цей документ разом з іншими буде потрібен для оформлення кредиту.

Також варто зазначити, що потрібно підтвердити офіційні доходи. При розрахунку враховуються доходи всіх повнолітніх членів сім’ї. Після щомісячного платежу у вас повинна залишатися сума не нижче прожиткового мінімуму на кожного члена сім’ї.

Рекомендації для успішного оформлення іпотеки

  • Ретельно вивчайте умови кредитування: порівнюйте пропозиції різних банків, щоб знайти найбільш вигідні для себе.
  • Консультація з юристом: перед підписанням іпотечного договору обов’язково зверніться до фахівця, щоб уникнути юридичних складнощів.
  • Врахуйте додаткові витрати: оформлення іпотеки може включати додаткові витрати на страхування, оцінку нерухомості, нотаріальні послуги та інші платежі.

Якщо вам потрібна допомога в виборі нерухомості, звертайтеся до перевірених агентств нерухомості. АН “Оксаген” допоможе вам швидко і без клопотів знайти квартиру чи будинок. Ми завжди раді допомогти!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings