We found 0 results. View results
Your search results

10 причин купівлі квартири у новобудові

22.11.2023

Власна квартира в Україні вважається одночасно як можливістю захистити власні заощадження від інфляції, так і ознакою статусності.

Процес купівлі житла в новобудові суттєво відрізняється порівняно з купівлею житла на вторинному ринку. Серед основних переваг такої покупки:

  •  збільшено загальну та житлову площу;
  • значний вибір між поверхами та розмірами квартир, можливість отримати вигляд з вікна за своїм бажанням;
  • кращі планування в порівнянні з житловими об’єктами старої забудови;
  • можливість здійснити перепланування в межах допустимих норм;
  • можливість втілити дизайн та ремонт квартири за своїм бажанням та бюджетом;
  • сучасні матеріали та оздоблення, такі як металопластикові вікна та броньовані двері;
  • модернізована теплоізоляція фасадів дозволить заощадити на опаленні;
  • нові комунікації – водопровід, електромережі, газова мережа, каналізація і т.д.;
  • великі та комфортні під’їзди, підвали, ліфти, місця загального користування;
  • нова інфраструктура – наявність зручних під’їзних шляхів, місць для паркування автотранспорту, дитячих та/або спортивних майданчиків.

При купівлі нової житлової нерухомості практично відсутній ризик опинитися в аварійному будинку.

Житло в новобудовах можна придбати за двома схемами. Насамперед його можна купити безпосередньо у забудовника в багатоквартирному будинку, який ще не добудований або тільки введений в експлуатацію. Інший варіант – у посередника, який придбав житло у новобудові для перепродажу. Як правило, посередники пропонують житло та повний комплект документів на нього.

Перший варіант зазвичай дешевше, адже придбання житла відбувається безпосередньо з «перших рук». У середньому, об’єкти житлової нерухомості первинного ринку від забудовника можуть коштувати на 10-20% дешевше порівняно з аналогічними на вторинному ринку. Важливо також розуміти, що вартість квартири на початку будівництва нижча. І вартість може поступово зростати у процесі будівництва житлового об’єкту. У середньому можна заощадити до 30% вартості квартири, купуючи її на ранніх стадіях. Тому має сенс захистити свої гроші від інфляції, інвестувавши в первинну нерухомість, наприклад, на стадії закладки першої або чергової секції.

Ще однією перевагою придбання квартир у новобудові є відносна однорідність власників подібного житла у соціальному плані. Такі власники досить охоче створюють відповідний орган з його управління для того, щоб підтримувати його та прибудинкову територію у належному стані.

Compare Listings