We found 0 results. View results
Your search results

5 способів теплоізоляції житла

21.11.2023

Похолодання не за горами. Щоб удома було тепло і не доводилося оплачувати великі рахунки за газ, необхідно подбати про ізоляцію у квартирі чи будинку. У цій статті ми розповімо про п’ять доступних способів теплоізоляції житла.

Теплоізоляція вікон
Найчастіше холодне повітря потрапляє у квартиру чи будинок через вікна. Багато хто думає, що можна заклеїти вікна монтажним скотчем. Але якщо у вас в будинку старі дерев’яні віконні рами, краще використовувати монтажну піну або спеціальний гель. Це спростить завдання, і щороку не доведеться клеїти та прибирати скотч. Звісно, ​​найкраще поміняти вікна на металопластикові.

Заміна радіаторів
Основне джерело тепла в будинку взимку – це батареї, але не завжди вони справляються з обігрівом всього будинку. Щоб у будинку було тепліше, багато хто хоче замінити старі чавунні батареї на сталеві або біметалічні. Їхня ціна залежить від розміру приміщення.
Більш ефективно використовувати тепло від будь-якого радіатора допоможе встановлення тепловідбиваючого екрану, радять фахівці. Його можна купити або зробити самому із звичайної фольги та листа картону. Між батареєю та відбивачем бажано залишити зазор у 3 см. Не можна загороджувати та завішувати радіатор – це заважає циркуляції нагрітого повітря.
Що стосується біметалевих батарей, фахівці стверджують, що вони не завжди гріють краще. Чавунні надійніші, але перед опалювальним сезоном їх необхідно прочистити.

Другі вхідні двері
Якщо встановити другі вхідні двері, це буде створювати теплоізолюючий майданчик. Також можна утеплити двері ті, що є.Найкращим варіантом буде на будь-які вхідні двері поставити ущільнювачі для дверей і регулярно їх замінювати, якщо вони зносилися. Це недорого та дуже практично.

Килими
Раніше килими використовували для утеплення підлоги і це вважалося красиво. Але зараз вони не мають великої популярності. Замість килимів можна постелити лінолеум або ламінат поверх утеплювача на повстяній основі. Але це може коштувати дорожче. Ще найкращим варіантом буде підлога з утеплювачем, але для цього необхідно робити капітальну заміну підлоги.

Утеплення балкона
Балкон варто не лише засклити, та й утеплити. Поставте добрі металопластикові вікна. Рами краще ставити з подвійним склом. Головне, при проведенні утеплення, створити ефективний гідробар’єр із пароізоляції, який запобігатиме появі конденсату.

Compare Listings