We found 0 results. View results
Your search results

Оренда житла: коли і чому піднімають ціни та яким чином шукати квартиру?

22.11.2023

Кінець серпня на ринку нерухомості – це завжди сезонне зростання цін. За словами фахівців, нерухомість у сегменті бюджетного житла подорожчає на 10-30%. Квартира, яка коштує 3000 грн, вже за кілька тижнів може коштувати 3500 грн, а то й 4000 грн, каже ріелтор АН «Оксаген» Ксенія Дідоренко.

У чому причина такого зростання цін на оренду нерухомості?

Вартість оренди квартири безпосередньо залежить від економіки, пояснює Ксенія Дідоренко: подорожчання комунальних послуг та невисокі заробітні плати – головні причини, через які не відбувся різкий стрибок цін. До речі, за 2016 рік ціни на оренду нерухомості у Миколаєві зросли приблизно на 20%.
Ксенія Дідоренко прогнозує, що наприкінці серпня ціни зростуть ще на 20-30%. При чому після того, як попит спаде, ціни вже не знизять.

“Оскільки на сьогоднішній день дорожчають комунальні послуги, і орендодавці перекладають ці витрати на орендарів. Якщо людина не зовсім ознайомлена з поточною ситуацією на ринку нерухомості і виставила не зовсім адекватну ціну, здати таку квартиру буде складно. Якщо квартира простояла протягом тривалого часу – це сигнал, що треба знижувати ціну”, – розповідає Ксенія Дідоренко.
Ціна на нерухомість залежить від 2 факторів – попиту та пропозиції. Пропозицій останнім часом на ринку достатньо. Багато хто, у яких залишалося вільне житло, здали його ще після першого подорожчання комуналки. Кількість вільної житлової нерухомості збільшується на початку літа, коли студенти звільняють житло. За словами ріелторів, найкращий час для оренди – з червня до середини серпня.Якщо винаймати квартиру пізніше, можна потрапити на сезонне подорожчання.
У Миколаєві середня ціна 1-кімнатної квартири коливається від 2500 до 3500 гривень. Такі квартири оснащені мінімальним набором побутової техніки та меблями – холодильником, пральною машиною, ліжком, столом, стільцями, шафою. Якщо квартира здається, наприклад, без пральної машини, це дозволяє орендарям знизити ціну.

Як дешевше зняти житло?

Більшість оголошень, які є на сайтах, розміщують ріелтори, послуги яких коштуватимуть 50% від вартості одного місяця оренди. Знімаючи житло безпосередньо, можна заощадити, якщо знайти відразу власника і з ним укласти договір. Але є ризик заплатити більше, якщо замість сумлінного господаря Вам трапляться шахраї.
Як варіант – можна орендувати квартиру без ремонту і самостійно робити його. При цьому власник нерухомість попереджає, на кожний м2 потрібно витратити мінімум 1000 грн.
Як писалося раніше, в Україні активізувалися шахраї, які займаються орендою нерухомості. Аферисти обіцяють за символічну суму знайти житло, пропонують підписати договір про надання інформації та сплатити його заздалегідь. Після цього пропонують кілька номерів орендарів, але відповідний варіант так і не знаходять.
Тому АН «Оксаген» настійно рекомендує звертатися лише до перевірених спеціалістів. Це забезпечить швидкий та якісний результат без зайвих витрат.

Compare Listings