We found 0 results. View results
Your search results

Що робити, щоб оздоблення фасаду служило довше?

21.11.2023

Ніщо так не підкреслить унікальність будівельного проекту як зовнішній вигляд будинку. Фасад – це картинка, яка відкладається в пам’яті людини і створює враження не тільки про сам будинок, а й про його господарів. Головна вимога до оздоблення фасаду – термін служби. Власник має бути впевнений у тому, що зовнішній вигляд будинку залишиться незмінним через довгі роки і не доведеться витрачатися на його реставрацію.

Постійне підвищення вартості енергоресурсів вимагає від фасаду не тільки функції оздоблення, а й додаткового утеплення.

Декоративні покриття та штукатурки найкраще наносити на цементну основу. Так у кожній системі утеплення передбачено армування теплоізоляційного шару клейовими розчинами із застосуванням фасадної склосітки. Але справді надійну основу може забезпечити лише монолітний шар міцного утеплювача. Тільки тоді на фасаді не утворюватимуться западини від усадки теплоізоляції, і проступатимуть прямокутні обриси плитного утеплювача від термічного розширення. Монолітний шар теплоізоляційних сумішей не потребує механічних кріплень, які можуть проступати на поверхню фасаду.

Роботи з нанесення теплоізоляційних сумішей та фінішного оздоблення передбачають у собі такі етапи:

  1. Підготовка поверхні начерком. Для надійного зчеплення з основою поверхня повинна мати підвищену шорсткість. На першому етапі рекомендується нанесення начерку, який укриє щонайменше 80% площі.
  2. Нанесення власне теплоізоляційного шару. Основний теплоізоляційний шар наноситься штукатурним способом і вирівнюється по маяках. Цей спосіб нанесення забезпечує монолітність шару. При цьому цементне в’яжуче гарантує довговічність усієї системи утеплення та цілісність фінішного покриття протягом довгих років експлуатації.
  3. Армування теплоізоляційного шару. Армування поверхні рекомендується виконувати матеріалом, який характеризується підвищеними показниками паропроникності, що дуже важливо для того, щоб стіна залишалася сухою протягом довгих років, а фасадна система утеплення не втрачала своїх теплоізоляційних властивостей.
  4. Нанесення фінішного покриття. Принцип паропроникності повинен застосовуватися і для фінішного декорування.

Compare Listings