We found 0 results. View results
Your search results

Що потрібно знати, вибираючи квартиру в новобудові?

22.11.2023

Пріоритетом при купівлі квартири в новобудові, незалежно від її місця розташування, класу чи площі, завжди є бюджет купівлі. Тому наше агентство постарається відповісти на питання, що часто задаються, по даній темі.

Яка ціна квадратного метра?

Сьогодні часто можна почути фразу: «Скільки коштує квадратний метр?». Адже найчастіше покупці не вірять рекламним оголошенням, гаслам та цифрам, які вказані на сайті забудовника. У той же час будь-який клієнт бажає почути правдиву інформацію про вартість квадратного метра або знижки, різноманітні програми та інші бонуси.

Хто такі забудовники?

Навіть найвідоміше ім’я у будівельному бізнесі не завжди може вплинути на покупця. Найчастіше постають питання про чесність забудовника, кількість та якість зданих проектів або наявність банків – партнерів.

Коли об’єкт буде здано в експлуатацію?

З кожним роком все більше і більше наважуються на купівлю нерухомості на первинному ринку. Тому покупців часто турбує питання, коли він зможе отримати право власності на куплене житло. Інвесторів цікавлять, що впливає на строки здачі об’єкта в експлуатацію. Вони готові чекати на свою нерухомість протягом запланованого терміну, але останнім часом випадки затримок різко зросли.

Чи готові документи?

Найчастіше покупці, перш ніж звертатися до менеджерів з продажу, переглядають сайти забудовників. Навіть якщо там є скан копії документів, то, швидше за все, інвестори попросять подивитися їх наживо.

Який спосіб покупки нерухомості вибрати?
В Україні на сьогоднішній день існує три способи купівлі нерухомості на первинному ринку:

  • – договір інвестування;
  • – фонд фінансування будівництва;
  • – купівля цільових облігацій.

Всі нюанси можна відшукати на спеціалізованих ресурсах, але покупцю все-таки необхідно проконсультуватися у менеджерів відділу продажів і вибрати той варіант, який підійде саме йому.

Які умови розстрочки?

Часто буває, що покупець не може сплатити всю суму за житло одразу. Тому умови кредиту мають бути одним із головних при виборі забудовника.

Який матеріал використовують для будівництва об’єкта?

Матеріал, з якого збудовано будинок, впливає на швидкість будівництва та ціни за квадратний метр. На сьогодні також чимало важливий і утеплений фасад, який допомагає зберегти більший відсоток тепла у будинках. Надалі це вплине на оплату комунальних платежів.

Платити за ремонт чи ні?

На сьогодні існує кілька варіантів обробки при передачі житла:

  • – без ремонту (двері, вікна та лічильники, підведені комунікації);
  • – з доповненням у вигляді стяжки підлоги, вирівнюванням поверхонь стелі та стін);
  •  – з повноцінним ремонтом.

Покупець тільки вибирає, що підходить саме йому: квартира без оздоблення чи купівля нерухомості з капітальним ремонтом.

Чи можливе перепланування?

Можливість зміни планування квартири збільшує відсоток купівлі житла.Необхідно лише дізнатися про умови та вартість такої процедури.

Хто займеться обслуговуванням об’єкта?

Квартири в новобудовах обслуговуються трьома способами:

  • -за допомогою створення ОСББ;
  • – передача на баланс міста;
  • – особиста компанія з експлуатації.

Кожен із варіантів має свої переваги та недоліки, тому потрібно заздалегідь поцікавитися, якою буде сума за комунальні послуги у кожному окремому випадку.

Compare Listings