We found 0 results. View results
Your search results

Що обов’язково потрібно зробити під час оформлення будинку?

12.08.2024

Багато власників нерухомості в Україні стикаються із проблемами при легалізації будинків, які були збудовані без правильного оформлення документів. Відсутність юридично закріплених прав на такі об’єкти може призвести до багатьох проблем, починаючи від неможливості продажу нерухомості та закінчуючи проблемами з підключенням комунальних послуг.

Необхідні кроки для правильного оформлення будинку

Право власності на землю

Підтвердження права власності на землю є першим кроком у легалізації будинку. Без цього підтвердження легалізація будинку буде неможлива. Право власності на землю підтверджується різними документами, такими як договір купівлі-продажу, договір дарування, свідоцтво про право на спадщину чи державний акт на право власності на землю.

Оформлення документів на будинок

Наступним кроком є ​​підготовка необхідних документів для офіційного введення будинку в експлуатацію. Відповідно до Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, цей процес включає:

  • проектну документацію, що містить архітектурні та будівельні рішення, плани будівництва, інженерні мережі та інші важливі деталі;
  • технічний паспорт на будинок, який відображає фактичний стан об’єкта (площа, кількість поверхів, матеріали, з яких збудовано будинок та інші характеристики);
  • копію документа, що підтверджує право власності на земельну ділянку.

Останнім етапом легалізації будинку є реєстрація права власності у Державному реєстрі прав на нерухоме майно.

Для успішної реєстрації потрібно підготувати такі документи:

  1. Заяву про державну реєстрацію прав.
  2. Копії документів, що підтверджують право на нерухомість. Це документи, що підтверджують готовність об’єкта до експлуатації із статусом “Діючий”.
  3. Технічний паспорт об’єкта нерухомості, який має бути занесений до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.
  4. Документ, що підтверджує сплату адміністративного збору, який є доказом оплати послуг за державну реєстрацію.

Зазначимо, що всі ці етапи надзвичайно важливі, оскільки пропуск одного з них може викликати труднощі надалі.

Якщо ви плануєте купити чи продати будинок у Миколаєві, завжди можна звернутися до нашого АН “Оксаген”, ми допоможемо оформити всі документи належним чином.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings