We found 0 results. View results
Your search results

Що таке апартаменти та чим вони відрізняються від квартири?

21.11.2023

Часто термін «апартаменти» сприймають як синонім до квартири. Але це зовсім правильно. У такому житлі є свої особливості. За визначенням апартаменти – це нежитлові приміщення, які можна використовувати для проживання. Це квартири для тимчасового проживання людей із високим рівнем сервісу, якого немає у звичайних будинках. Забудовники часто проектують будівлі з апартаментами, розміщуючи там місця для відпочинку та розваг, спортзал, конференц-зал, а можливо офісні приміщення. Це пов’язано з тим, що під апартаменти може бути виділена лише частина будівлі, її половина, окреме крило або деякі поверхи.

Чим апартаменти відрізняються від квартири?
Квартира – це об’єкт житлової нерухомості, а апартаменти найчастіше – об’єкт комерційної нерухомості і оформляються як нежитловий фонд. До житлової нерухомості вимоги завжди вищі, тому в апартаментах можуть бути менш комфортні умови для проживання.
Варто зазначити, що у апартаментах не можна прописатися. Якщо ви мешкаєте в апартаментах, але не є власником, то таке приміщення не можна приватизувати. Також тут передбачено вищі тарифи на комунальні послуги. Вийти із ситуації можна, наприклад, утепливши фасад чи встановити твердопаливний котел тощо. Найкраще подбає заздалегідь про облаштування енергоефективних технологій. Власники апартаментів можуть створити ОСББ, але не зможуть змінити керівну компанію або її керівника.Що стосується оформлення права власності, апартаменти – це об’єкт нерухомості, який можна оформити у власність, проживати в ньому, можна зняти апартаменти або здавати в оренду, продати, заповідати, подарувати, закласти, обміняти і таке інше.

Коли апартаменти – вигідна інвестиція?
Найчастіше такий вид житла набувають для здачі в оренду або власного проживання. Ціна такого житла нижча, ніж купівля квартири, але комунальні платежі та обслуговування вищі, ніж у житловому фонді. Апартаменти можна використовувати для бізнесу, така нерухомість має попит у комерційних цілях. Забудовники часто пропонують таке житло в комплексах з підвищеним комфортом, з індивідуальними плануваннями та сучасним інтер’єром. Їх також називають апарт-комплекси або апарт-готелі. Такі комплекси обслуговують керуючі та клінінгові компанії. Така нерухомість підійде для людей, які не мають свого житла, для молодих сімей, студентів, офісних співробітників або компаній, які займаються орендою.

Compare Listings