We found 0 results. View results
Your search results

Що таке квартира з вільним плануванням

21.11.2023

Забудовники для залучення клієнтів пропонують зараз різні варіанти квартир у нових житлових комплексах. Це можуть бути пентхауси, апартаменти, студії, смарт-квартири тощо. Багато забудовників пропонують покупцям так зване «вільне планування» квартир, подаючи це як перевагу: можливість зробити ремонт, виходячи із власних бажань.
Квартира з вільним плануванням – це приміщення, де є несучі та зовнішні стіни, двері, вікна, санвузол та інженерні комунікації, але відсутні будь-які міжкімнатні перегородки. У такому приміщенні можна спроектувати будь-яке розташування перегородок та стін за бажанням або як варіант, залишити все як є, і отримати квартиру-студію.
Коли люди чують про квартиру з вільним плануванням, вони зазвичай думають, що в цьому випадку з приміщенням можна зробити все, що завгодно. Але є і свої обмеження: не можна змінювати розташування санвузла, його не можна збільшувати за рахунок кухні, і навпаки. Також не можна експериментувати із опорними стінами.
Цей тип нерухомості приваблює покупців через можливість втілити в реалі різні дизайнерські ідеї без зайвих проблем із переплануванням чи демонтажем стін.

Варто купити квартиру з вільним плануванням, якщо:

  • Якщо ви хочете здійснити якийсь унікальний проект. На ринку нерухомості існує багато пропозицій і є можливість знайти квартиру із плануванням на будь-який смак.
  • Якщо ви запланували купити житло у певному комплексі, але стандартне планування не для вас. І якщо є варіанти із вільним плануванням, то варто звернути увагу на них.
  • Якщо ідеальний варіант для вас квартира-студія. Не потрібно нічого змінювати, щоб звільнити простір. І така квартира буде більшою за площею, ніж просто квартира-студія.
  • Надалі плануєте трансформувати квартиру.

Недоліки квартири з вільним плануванням полягають у тому, що для реалізації дизайнерського проекту доведеться витратити чималу суму. Ламати нічого не доведеться, але зводити всі перегородки вийде дорожче. Слабкі місця в квартирі вільного планування – санвузол і кухня. «Мокрі» зони не повинні виходити за межі зон, позначених на плані забудовника та самої документації.
Немає нічого неможливого, серед сучасних пропозицій можна справді знайти планування на будь-який смак.

Compare Listings