We found 0 results. View results
Your search results

Договір оренди нерухомість: як правильно скласти?

21.11.2023

В оренді квартири є свої нюанси, перш за все слід побоюватися шахраїв. Також проблеми можуть виникнути надалі через неправильно укладений договір оренди. Якщо ви не фахівець у сфері нерухомості, краще довірити це професіоналам та скористатися послугами професійного агентства нерухомості. Ріелтор допоможе скласти договір оренди та знайде відповідний варіант. Але все-таки для загальної картини краще знати, як правильно скласти договір оренди.

Показники лічильників
Іноді після колишніх мешканців залишається заборгованість із комунальних послуг. Щоб не сплачувати чужий борг, краще перевірити квитанції заздалегідь. У договорі необхідно записати усі свідчення. Також у договорі перераховуються всі послуги, які має оплачувати орендар.

Розрив договору
Розірвання договору – важливий пункт. Тут потрібно визначити порядок розірвання договору та вказати обов’язки власника та орендаря щодо завчасного повідомлення про припинення договору.

Згода всіх власників
За законодавством України, якщо у квартирі кілька власників та квартира здається в оренду, необхідний дозвіл усіх власників. Якщо такого дозволу немає, то співвласник має право виселити мешканців будь-якої миті. Тому таку інформацію необхідно знати та фіксувати згоду всіх співвласників на здачу квартири в оренду.

Акт приймання-передачі житла
Акт приймання-передачі – це додаток до договору.Тут фіксуються всі недоліки в роботі побутової техніки, наявність зламаної техніки або приладів, пошкодження на меблях або в оформленні обробки квартири. Для орендарів це гарантія, що після виселення не доведеться платити за те, що ламали раніше. А для власника гарантія, якщо щось зламають.
У договорі необхідно зазначити термін. Важливо знати, що договір на 3 роки необхідно завіряти у нотаріуса. Він має юридичну силу відповідно до статті 811 Цивільного кодексу.

Заставна сума або оплата за останній місяць
Ці поняття часто плутають і тому можуть виникнути проблеми в обох сторін. Заставна сума – це гарантія, що орендарі не завдадуть шкоди житлу. Якщо щось у квартирі пошкоджується, вона залишається у власника покриття збитків. А оплата останнього місяця є логічно оплатою за останній місяць. Усі суми, які сплачує орендар власнику, мають бути зазначені у договорі.
Звертайтесь до АН «Оксаген» ви зможете убезпечити себе у питаннях документації. Фахівці складуть договір індивідуально кожному за клієнта.

Compare Listings