We found 0 results. View results
Your search results

Як орендувати житло та не пошкодувати про це

21.11.2023

Наявність великої кількості оголошень в мережі ще не означає, що ви швидко знайдете те, що вам потрібно. Особливо якщо говорити про бюджетну квартиру. Оренда квартир за низькими цінами може стати котом у мішку для наївних або квартиронаймачів-початківців. Цей прийом часто використовують шахраї. У пошуку квартири важливо розуміти середню вартість квартир у місті та районі і це допоможе відсіяти підозрілі оголошення.
За даними платформи OLX, середня ціна за оренду однокімнатної квартири в Україні за перше півріччя 2019 року становила 3 ​​900 грн., двокімнатної – 4 600 грн., а трикімнатної – 5 000 грн.
Фахівці радять шукати житло на перевірених майданчиках або використати допомогу досвідчених агенцій нерухомості. Щоб уникнути зустрічей з підозрілими орендодавцями детально вивчайте оголошення, фото на унікальність, чи немає в загальнодоступних базах ошуканців телефону автора оголошення.
Як говорилося у нас на сайті раніше, головне при здачі квартири – це договір оренди. Його потрібно укладати завжди, щоб убезпечити і підстрахувати себе. Для кожної із сторін є певні ризики, якщо говорити про орендаря можна зазначити:

– некомфортне житло: не завжди при першому перегляді квартири видно всі недоліки;

– Підвищення орендної плати;

– Підвищення цін на комунальні послуги;

– Підвищення цін на комунальні послуги;

– незаконне виселення;

– неповернення коштів, залишених у заставу господареві.

Правила безпечної оренди:

  • Перевірити сантехніку та електроприлади.
  • Скласти акт передачі-приймання майна.
  • Оформити страховку для дорогих речей.
  • Співпраця з перевіреними фахівцями.

Перед здаванням житла, перевіряйте справність усієї сантехніки та електроприладів. Краще скласти акт передачі-приймання майна. Вибирайте АН із гарною репутацією. Фахівці нашого АН «Оксаген» допоможуть вам знайти гарне житло на ваш запит.

Compare Listings