We found 0 results. View results
Your search results

Як безкоштовно отримати нерухомість

22.11.2023

Виходячи з офіційної інформації в Україні, близько 400 тис. сімей орендують житло. Нагромадити на купівлю власної нерухомості із середньою заробітною платою, як повідомляють фахівці, досить складно. АН “Оксаген” з’ясувало, хто має право безкоштовно одержати житло від держави.
Безкоштовно отримати житло можуть громадяни, які потребують соціального захисту (стаття 47 Конституції України). Під цю категорію підпадає велика кількість людей – сироти, інваліди, багатодітні сім’ї та інші, але квартири отримують лише деякі з них.
Традиційно черга на безкоштовну нерухомість є у кожному обласному центрі.
Працівникам СБУ, прокуратури, поліції також можуть виділити “службові” квартири. Вони можна жити без права приватизації.
Якщо прокуратура вирішить, що службове житло їм не потрібне, виконком передає його вже з правом приватизації.
Крім цього, у країні існує кілька програм пільгового кредитування. Влада компенсує 30% від ціни квартири, решту можна виплачувати під відсоток. Хоча з усіх бажаючих такі кредити одержують кілька сотень громадян на рік. Наприклад, 2015 року програмою пільгового кредиту скористалися 248 сімей (звіт за 2016 рік ще не опублікували), а фінанси на програму виділяли з місцевого бюджету – коштів у держбюджеті не знайшлося.

Compare Listings