We found 0 results. View results
Your search results

Як безпечно здати житло в оренду та захиститися від недобросовісних мешканців?

21.11.2023

Ринок оренди нерухомості досить динамічний і на ньому практично не буває застоїв. Період із середини липня і до кінця літа фахівці вважають найактивнішим. У цей час студенти переїжджають у різні міста та шукають житло.

Як без ризиків здати квартиру і чи варто користуватися послугами ріелторів?
Варто відзначити, що на ціну квартири впливають безліч факторів, це і розташування, стан, наявність техніки. Найпопулярнішими залишаються однокімнатні квартири, саме в такі квартири українці інвестують найчастіше, адже це стабільний та надійний дохід. Досвідчені орендодавці знають, як правильно укладати договір, де шукати квартирантів та як не потрапити на шахраїв.
Перед здаванням житла слід зазначити вимоги до орендарів. Наприклад, тільки для сім’ї, з дітьми чи без, з тваринами та без. Це відсіє непотрібні дзвінки. Ріелтори також радять визначитися з терміном оренди, якщо здавати на більш короткі терміни, то ціна може бути вищою на 10-15%. Також фахівці ринку нерухомості радять брати заставну суму з орендаря, яка повертається при виселенні, це страховка, якщо щось зашкодять. Можна застрахувати квартиру від затоплення та відповідальності третіх осіб.
Щоб здати квартиру безпечно, краще скористатися послугами досвідченого ріелтора. Вони мають велику базу, що дуже прискорює пошук. В обов’язковому порядку потрібно скласти договір оренди, лише цей документ допоможе захистити ваше житло. У документі мають бути зазначені права та обов’язки кожної сторони, строки внесення орендної плати та її ціна.Відповідно до законодавства України, орендодавець має сплачувати податок у розмірі 18% ПДФО та 1,5 військовий збір 1,5%. Багато хто радить перевіряти інформацію про мешканців, щоб уникнути зайвих проблем. Перед укладанням договору перевірте паспорти квартирантів.
Якщо користуватись послугами ріелторів, договір вам нададуть. Укладаючи договір, вкажіть головні пункти та важливо вказати термін договору, якщо він не зазначений, вважається, що договір укладено на 5 років. Також у квартирантів необхідно брати копію паспорта та ідентифікаційного коду, якщо раптом вони завдадуть шкоди та зникнуть.
Знайти ідеального квартиранта не так просто і ризики завжди існують, але якщо дотримуватись певних правил і скласти правильно договір їх буде набагато менше.

Compare Listings