We found 0 results. View results
Your search results

Як змінилася професія рієлтора за останні кілька років?

22.11.2023

Агентство нерухомості «Оксаген» звернулося до своїх співробітників із запитанням: «Як за останнє десятиліття змінилася професія рієлтора?».
Якщо брати починало 2009 року, то з цього моменту ринок нерухомості розділився. Настала нова епоха людей, які професійніше підходять до своєї роботи. Від ріелторів старого покоління вони відрізняються високим рівнем освіти і більш відповідальним підходом до справи. Тож ситуація на даний момент значно покращилася», – дав свою оцінку керівник компанії «Оксаген» Геннадій Миколайович Шмарко.

«За кілька років змінилася вікова категорія людей, які працюють з нерухомістю. До 2008 року середній вік фахівців був 35-45 років, а на сьогодні він уже – 25-35 років. Причиною цього стали технології, що стрімко розвивають. Зараз інтернет ресурси, оголошення, онлайн-дошки, сайти є основним інструментом рекламної кампанії. Такий вид роботи дає можливість приділяти більше уваги клієнтам та значно економить час», – поділилася своєю думкою менеджер агентства Наталія Козлова.
Менеджер із Заводського району АН «Оксаген» Наталія Царенко вважає, що зміни пішли лише на користь самої професії. Наталя прогнозує, що після деякої кризи на ринку нерухомості України ?спільнота ріелторів стане ще професійніше підкованою, яка вивчила ефективні технології роботи. Професія рієлтора буде не менш затребуваною, адже корисні знання, якими володіє агент з нерухомості, дадуть можливість задоволеному клієнту віддячити фахівцеві комісійними (близько 3%), як це прийнято у всіх сферах торгівлі.
Підбиваючи підсумки, можна сказати, що за останні роки якість фахівців на ринку нерухомості змінилася на краще, ¦виріс професіоналізм, змінилося ставлення до справи, клієнтів і партнерів.

Compare Listings