We found 0 results. View results
Your search results

Як не стати жертвою афери при покупці квартири в новобудові

21.11.2023

Сфера нерухомості завжди приваблює шахраїв, адже вдала афера завжди обіцяє великий та швидкий прибуток. Шахраї вигадують нові схеми, і передбачити всі хитрощі шахраїв неможливо. Але все ж таки завжди потрібно пам’ятати про таку можливість і проявляти пильність.

Хто може стати жертвою шахраїв:

  • ¦мисливці за дешевизною;
  •  покупці, які йдуть на порушення закону заради отримання вигоди (хабар для прискореного отримання житла за держпрограмою тощо);
  • довірливі люди;
  • ті, хто не приділив належної уваги перевірці документів продавця, інформації про нього, умов угоди.

Інвестуючи в новобудову, слід дотримуватися основних правил, щоб уникнути неприємних ситуацій.

Репутація компанії
До того, як вкладати гроші в будівництво, вивчіть досконально компанію, яка займається будівництвом. У наш час це зробити не так вже й складно, враховуючи наявність інтернету. Завітайте на форуми, почитайте відгуки. До негативних відгуків теж не завжди варто ставитися дуже серйозно, часто вони є результатом роботи конкурентів. Пошукайте інформацію в різних джерелах, щоб у вас склалася об’єктивна думка. Ознайомтеся із документами реєстрації компанії, її статутним капіталом. Дізнайтесь про попередні проекти компанії, немає в неї розчарованих вкладників. Це стосується також обсягу виконаних робіт. Чи все було виконано у попередніх проектах. Трапляється, що компанія-забудовник обіцяє і паркінг, і дитячий майданчик, і школу тощо., а у результаті покупець отримує лише квартиру, заплативши великі гроші.

Дозвольна документація
Обов’язково слід ознайомитися з дозвільною документацією на будівництво в конкретній місцевості (район, прилегла до будинку територія, чи включені вони до початкового проекту тощо). Трапляється так, що забудовник надає покупцеві проект, в якому вказано школу, дитячий садок, паркінг, спортмайданчик тощо, а в результаті на цій території заборонено будь-що будувати. Іноді будівництво викликає суперечки з боку місцевого населення, тому слід з’їздити туди та поспілкуватись із місцевими жителями.

Комунікації та місцевість
Ознайомтеся з місцевістю, де буде розташований будинок, квартиру, в якому ви збираєтеся купити. Найчастіше все підбирають більш дешевий варіант, тому з’ясуйте, чи не тому квартири в цій місцевості дешевші, що є наявність несприятливих факторів. Такими факторами можуть бути близькість сміттєпереробного заводу, неприємний запах із водойми поблизу і т.д. Буває так, що довкілля у місці будівництва будинку сприятливе, але добиратися туди дуже незручно, через це ціну занижують. У котеджних забудовах слід обов’язково звернути увагу на підведення комунікацій, щоб ви не залишилися без води або світла.

Як убезпечити себе від шахраїв
Найкраще рішення – звернутися у велике агентство нерухомості з гарною репутацією. Агентство має бути легально оформлене та мати офіційну реєстрацію.Поцікавтеся датою реєстрації агентства, числом співробітників, у яких професійних товариствах воно складається.
Перш ніж вкладати гроші, дуже уважно ознайомтеся з усіма сторонами цього проекту, щоб куплена вами квартира, яка мала вирішити ваші житлові питання, не стала черговою проблемою.

Compare Listings