We found 0 results. View results
Your search results

Як убезпечити свій будинок, якщо їдеш із міста

21.11.2023

Виїжджаючи у відпустку чи відрядження, багато хто з нас переймається безпекою свого будинку. Захист від злому та непроханих гостей – одна з важливих складових безпеки вашої нерухомості. Розглянемо у цій статті, як убезпечити квартиру від грабіжників, виведення з ладу комунікацій та подбати про кімнатні рослини під час тривалої відсутності.

Захист від злому
Убезпечити свій будинок від злому допоможуть приватні та державні структури (охоронні служби). Якщо двері або вікно відчиняться, коли вас не буде вдома, на квартиру буде направлена ​​група швидкого реагування. Якщо оплачувати охоронну фірму вам не по кишені, можна наклеїти наклейку з логотипом однієї з охоронних структур, що злякає потенційних зломщиків.
Також не варто поширюватися, що ви кудись їдете та публікувати це в соцмережах. За вами можуть простежити шахраї. Нині це часте явище.
Потоваришуйте з сусідами, вони можуть доглянути ваш будинок і у разі підозрілих дій викликати поліцію.

Система «Розумний дім»
Встановіть систему розумний будинок, так буде можливість керувати розетками, включати та вимикати світло і створювати іноді ілюзію присутності.

Сховати цінності
Ретельно сховайте цінні речі або відвезіть їх на якийсь час до родичів, яким можете довіряти. Також можна зібрати найцінніші речі та документи та віднести їх до банку, де вони зберігатимуться у сейфовому осередку, який можна орендувати на короткий термін.
Не варто забувати про якісні замки. Будь-які двері можна відчинити, але чим краще замок, тим більше часу займе злом.

Захист від аварій комунікацій
Щоб не боятися, що після повернення вам доведеться оплачувати своїм сусідам знизу ремонт, перед виходом з дому переконайтеся, що всі крани перекриті, а також закрийте всі вентилі подачі води в квартиру — так буде надійніше. Також не забудьте вимкнути всі електроприлади з розеток, якщо не плануєте користуватися ними у віддаленому режимі. Перекрийте вентилі подачі газу на плиту та газову колонку, перевірте крани на стояках із водою та усуньте всі поломки, можливі течі. Залишіть номер телефону консьєржу або сусідам, яким довіряєте.

Турбота про кімнатні рослини
Не забудьте при від’їзді подбати про кімнатні рослини. Якщо нікому довірити їх полив, можна купити спеціальні автоматичні поливалки для кімнатних рослин. Коштують вони недорого, а запасу вологи вистачить на тривалий термін.

Compare Listings