We found 0 results. View results
Your search results

Як підібрати облицювальний матеріал для дому?

20.11.2023

Матеріал для облицювання приватного будинку відіграє важливу роль і його правильний підбір зробить ваш будинок кращим. Вибір облицювального матеріалу можна робити вже на етапі проектування.

На сьогоднішній день вибір такий, що зупинитися на одному дуже складно. Але слід пам’ятати не лише про красу, а й про практичність, тому асортимент можна суттєво звузити.

У даній статті ми поговоримо про матеріали, які поєднують у собі дві якості: надійність та привабливість.

Декоративна штукатурка

Одним з найстаріших, але досі популярним матеріалом облицювання є декоративна штукатурка. З роками цей матеріал помітно еволюціонував і зараз існують види штукатурки, що підходять практично для всіх видів будівельних матеріалів.

Переваги:

  • простість нанесення;
  • водостійкість;
  • морозостійкість;
  • захист стін від вогкості.

 Касетний фасад

Металокасети знайшли широке застосування як облицювальний матеріал для фасадів приватних будинків.Монтаж здійснюється за допомогою заклепок або шурупів. Касетний фасад має високу надійність і довговічність, він ідеально підходить як для реставрації старих будівель, так і для облицювання нових будинків. Мабуть, єдиний, але дуже суттєвий недолік цього матеріалу – це його висока вартість.

Сендвіч – панелі

Свою назву сендвіч-панелі отримали через реальну подібність із цим видом бутерброду. Між двома шарами із металу або іншого щільного матеріалу розташовується шар утеплювача. Цей вид матеріалу застосовують при реконструкції старих та при будівництві нових будівель.

Переваги:

  • привабливість;
  • надійність;
  • довговічність;
  • вологостійкість;
  • пожежостійкість.

Сендвіч-панелі не найдешевший облицювальний матеріал, але при грамотному використанні, є реальний шанс заощадити.

Штучний та натуральний камінь

Однією з найміцніших матеріалів для облицювання є камінь.Цей матеріал здатний простояти без ушкоджень кілька десятиліть. Використовуються такі види каменю: вапняк, мармур, піщаник, граніт, сланець тощо.

Керамограніт

Ще одним дуже хорошим матеріалом для облицювання фасадів є керамограніт.

Переваги:

  • широкий асортимент (імітація каменю, дерева, різні відтінки кольору, фактура і так далі;
  • міцність;
  • вологостійкість;
  • температуростійкість.

Декоративний сайдинг

Сайдинг – це спеціальні декоративні панелі. Вони виглядають дуже красиво, легко монтуються і мають високу надійність. Сайдинг – панелі бувають дерев’яні, вінілові, цокольні, цементні та металеві.

Плитка та цегла

Розповідаючи про облицювальний матеріал обов’язково слід згадати цеглу та плитку. Ці матеріали представлені на ринку в широкому асортименті (сотні найменувань), вони привабливі, довговічні, надійні, температуростійкі і таке інше.

Якщо довіряти, статистиці, то багато власників приватних будинків намагаються заощадити на облицювальному матеріалі. Це неправильно, тому що він є захисним шаром вашого будинку і робить ваше житло теплішим. Звідси випливає, що матеріал для облицювання здатний помітно скоротити комунальні платежі, залишити без пошкоджень основний матеріал будівлі, забезпечити шумоізоляцію, захист від вітрів та інших природних явищ. Один раз заощадивши на облицювання, можна втратити подвійно.

Compare Listings