We found 0 results. View results
Your search results

Як правильно використовувати дзеркала в інтер’єрі

21.11.2023

Дзеркало – чудовий предмет інтер’єру з моменту появи в XIII столітті і до сьогодні. Дзеркала можуть бути використані як практично, так і бути чудовою декорацією до інтер’єру. Наприклад, дзеркала чудово впораються із завданням скоригувати обсяги приміщення, збільшити простір. Також допоможуть виправити недоліки приміщення. Велике дзеркало в підлогу може заповнити місце кімнати природним світлом.
Дзеркала дійсно можуть чарівним чином перетворити інтер’єр, при цьому не вимагаючи великих грошових витрат. Декоративні дзеркала надають кімнаті оригінальності.

Особливості використання дзеркала в залежності від кімнати
Дзеркала необхідно розміщувати таким чином, щоб вони відбивали двері до кімнати. Таким чином, дзеркало зніматиме психологічний дискомфорт людини, яка сидить спиною до входу.
Часто дзеркала використовують саме у передпокоях, спальнях та ванних кімнатах, але завжди є й інші варіанти їх використання. Дзеркало може бути чудовим декором, навіть на кухні чи вітальні. Головне вибрати відповідну форму та місце.
У спальні, наприклад, добре підійде дзеркало ростове. Також іноді розвішують маленькі дзеркала в узголів’ї ліжка, це допомагає розвіювати світло, створюючи сонячні відблиски.
Невелике дзеркало у правильно підібраному місці у вітальні додасть кімнаті чарівності. Відображення свічок, яскравих предметів інтер’єру надасть приміщенню оригінальності.Щоб дзеркало не зіграло проти вас:

  • не розміщуйте дзеркало навпроти вікна, тому що пряме сонячне проміння згубне для його поверхні, воно почне тьмяніти;
  • не розташовуйте дзеркала навпроти один одного у невеликих приміщеннях та вузьких коридорах. Так ви створите ілюзію нескінченних відображень, що погано впливає на психіку;
  • не найкращий варіант для дзеркала поряд великий предмет декору або габаритні меблі.

Дизайнери кажуть, не буває мало дзеркал, а ось занадто багато – легко, головне не переборщити із дзеркальними поверхнями, що відбивають.

 width=

 width=

 width=

Compare Listings