We found 0 results. View results
Your search results

Як продати квартиру дорожче

21.11.2023

Природне бажання продавця продати квартиру якнайвигідніше. Продавець не може змінити кількість кімнат, інфраструктуру, вид із вікна, але є способи, завдяки яким можна збільшити вартість на 2 – 20%. Дотримуйтесь таких способів і ваша угода буде успішнішою.

Ремонт
Якщо ремонт робився дуже давно і квартира виглядає не найкращим чином, ремонт є доцільним і може підвищити ліквідність житла. Квартири з ремонтом продаються дорожче та швидше.
При капітальному ремонті експерти не радять вибирати особливий дизайн, краще віддати перевагу нейтральним тонам та відтінкам. А якщо планувати косметичний ремонт, то не варто організовувати ґрунтовні ситуації. Краще змінити тільки те, що дуже постаріло. Гарний ремонт допоможе підвищити ціну на 10-20%.

Наведіть порядок
Захаращена квартира навряд чи привабить багато клієнтів. Зробіть квартиру світлою та просторою. Заберіть зайві речі та мотлох, зробіть генеральне прибирання. Краще позбутися старих меблів та інших зношених предметів. При цьому краще не залишати голі стіни, кімнати мають виглядати житловими.
Подбайте про сантехніку, жовті розлучення та тріщини явно не приваблять покупця, якщо ціна на житло завищена. Брудна квартира знижується в ціні. Обов’язково помийте все, особливо ванну кімнату та туалет та кухню. Все має блищати. Будь-який неприємний запах, сигарет, кішок, сантехніки, запах у під’їзді – потрібно позбавлятися їх.

Не лайте сусідів
Всі сусіди прекрасні порядні люди і ви раді, що знайомі з ними (якщо немає явних недоліків).

Підготуйте документи
Для швидкого та вигідного продажу підготуйте всі документи, що встановлюють право. Не повинно бути боргів за комунальні послуги, що буде підтверджено випискою. Неузаконене перепланування, відсутність когось із власників під час обговорення угоди чи інші проблеми з документацією можуть знизити вартість нерухомості на 5-15%.

Не давайте надії на торги
Будь-який покупець захоче торгуватися, тому закладете у вартість квартири 5% на торг. Але не вказуйте його можливість в оголошенні. Інакше ви свідомо станете виглядати в очах покупця програшно.
Якщо на передпродажну підготовку немає особливо часу, то можна звернутися до агентства нерухомості. Ріелтор допоможе слушними порадами і зробить ваш об’єкт привабливішим для клієнта. Хороші фото допоможуть підвищити лояльність покупця до об’єкту на тлі інших подібних пропозицій.

Compare Listings