We found 0 results. View results
Your search results

Як перевірити нерухомість перед покупкою

22.11.2023

Купуючи нерухомість на вторинному ринку, потрібно обов’язково її перевірити, щоб уникнути обману.
Причиною того, чому клієнт купує нерухомість на вторинному ринку, — це можливість отримати в експлуатацію житло відразу після придбання. У договорах завжди фіксується дата, коли власники житла зобов’язані виїхати.
Серед інших плюсів покупки вторинного житла, те, що перед покупкою у Вас завжди є шанс подивитися, як і на потенційне житло, так і на інші не менш важливі нюанси, як під’їзд, територія біля будинку, сусіди тощо.
Хоча купуючи квартиру на вторинному ринку, потрібно не полінуватися та уважно перевірити «історію» житла: уточнити кількість угод, дізнатися про приватизацію квартири.
Агентство нерухомості “Оксаген” визначило моменти, на які потрібно загострити увагу при купівлі житла.

Особистість власника нерухомості

Потрібно перевірити чи справді продавець квартири є її власником? Бувають ситуації коли, нерухомість продається за дорученням. У цьому випадку вимагайте особистої зустрічі із власником. Також уважно перевірте документи, що підтверджують право власності.

Власник знаходиться за кордоном

Якщо власник квартири, яка продається за довіреністю, знаходиться за межами країни, і у Вас немає можливості з ним зв’язатися, то варто перевірити цю інформацію. Адже якщо довіритель є недієздатним, довіреність вважається недійсною.

Стан здоров’я власника

Перед придбанням житла слід дізнатися, що у власника відсутні психічні розлади, він не хворіє на алкоголізм і повністю дієздатний.

Згода на продаж від усіх членів сім’ї

Купуючи квартиру, переконайтеся, що всі власники дали згоду на проведення угоди. Також не зайве дізнатися, що прописані члени сім’ї продавця, згодні виписатися з квартири. В ідеалі, якщо усі зареєстровані мешканці випишуться ще до продажу.

Продавець квартири в розлученні

Питання можуть виникнути, якщо власник нерухомості, що продається, розлучений, і у нього є рішення про поділ квартири, винесене судом. В даному випадку, один із подружжя не може що-небудь робити з квартирою без присутності та згоди іншого.

У власника квартири неповнолітні діти

Якщо у власника квартири є діти, які не досягли 18 років,  покупець має уточнити, чи не були вони обділені власністю при приватизації. Якщо діти отримали спадщину, дізнайтеся про інших можливих спадкоємців. Також продавець повинен мати позитивне рішення опікунської ради.

План БТІ збігається з реальним плануванням

Впевніться в тому, що в квартирі відсутнє неоформлене перепланування. У гіршому випадку на переоформлення документів Ви витратите час та особисті фінанси.

Покупця має насторожити, якщо:

– за короткий проміжок часу нерухомість продавали кілька разів;

– підозріло низька ціна.Це говорить про те, що або є якісь дефекти, про які Вас не попередили, або проблеми з документацією.
Тому, перш ніж купити квартиру, не полінуйтеся та ретельно перевірте документацію, постарайтеся спрогнозувати можливі ризики та зверніть увагу на перераховані вище поради. І, звичайно, звертайтеся тільки до висококваліфікованих фахівців.

Compare Listings