We found 0 results. View results
Your search results

Як працює програма “єОселя” і на що слід звернути увагу?

05.12.2023

Нещодавно в Україні запрацювала програма єОселя, яка пожвавила ситуацію на ринку житла. єОселя є державною програмою доступного іпотечного кредитування для житла, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України №856 від 2 серпня 2022 року.

Ця програма охоплює всі обласні центри та великі міста, включаючи Київ, Дніпро, Львів, Одесу, Харків, Миколаїв, а також ті міста, де активно розвивається інфраструктура та будуються нові житлові комплекси.

Наші фахівці АН “Оксаген” вважають, що вкладення коштів у нерухомість навіть у період війни може бути безпечним, якщо підходити до цього питання обачно. Важливо вибирати житло за допомогою кваліфікованого фахівця, який проаналізує усі ризики, зважить плюси та мінуси. Однією із значних переваг програми єОселя є виключення з неї об’єктів, які ще не введені в експлуатацію.

На що слід звернути увагу при купівлі житла за програмою “єОселя”?

При покупці житла за програмою “єОселя” слід звернути увагу на кілька ключових аспектів. Учасники повинні бути уважними до умов програми та документів, що укладаються як з банком, так і із забудовником.

Експерти рекомендують приділити увагу наступним питанням за участю у програмі:

  • структура та строки погашення зобов’язань;
  • процентна ставка та ціна за квадратний метр, оскільки будь-які значення, що перевищують встановлені програмою, будуть оплачуватись учасником самостійно.

Загалом програма вже частково забезпечує юридичний захист учасників. Наприклад, у ній не беруть участь об’єкти, які ще не введені в експлуатацію.

Важливо відзначити, що особи, які мають посвідку на проживання в Україні, але не мають громадянства, не можуть скористатися цією програмою. Програма призначена виключно громадянам України.

Програма приваблива завдяки низькій відсотковій ставці та доступному терміну надання кредиту. Такі умови не доступні за звичайного банківського кредитування або за розстрочення від забудовника. У першому випадку мінімальна відсоткова ставка на даний момент становить 12-15%, а в другому – термін розстрочення платежів зазвичай не перевищує двох років.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings