We found 0 results. View results
Your search results

Як з вигодою продати будинок

22.11.2023

Насамперед, потрібно звернути увагу на стан будинку в цілому, та переконається, що він виглядає найкращим чином.
Важливим моментом у продажу є ціна, що відповідає пропозиції. Існує поняття, що потрібно ставити трохи завищену ціну, а потім поступово знижувати її. Але такий вид продажу часто приносить більше збитків, ніж продаж за реальною ціною. Якщо Ви поставите на свою нерухомість реальну ціну, то, як показує практика, за перший місяць присутності Вашого будинку на ринку нерухомості його найімовірніше куплять. Якщо ж ціна надто завищена, то, швидше за все, багато покупців та їхні агенти з нерухомості побоюватимуться угоди, боячись потрапити на шахраїв.
Ціну за квадратний метр потрібно ставити виходячи з подібних проданих об’єктів у Вашій місцевості. Але варто звернути увагу на характеристики та стан житла. Можна звернутися до агентств з продажу нерухомості, де для Вас підготують порівняльний аналіз ринку з рекомендованою ціною додому та даними про аналогічні продажі.
Також не слід давати на продаж Вашу нерухомість у всілякі агентства нерухомості. Якщо Ви співпрацюєте з одним фахівцем, Ви отримуєте людину, яка несе відповідальність за продаж Вашого будинку, регулярний аналіз ринку та звіт про виконану роботу. Працюючи з ріелтором, Ви заощаджуєте свій особистий час, не витрачаючи його на фотографування та попередні перегляди чи покази.Підписуючи ексклюзивний договір з агентством, Ви не втрачаєте потенційних клієнтів, які звернулися до інших агентств нерухомості, адже, швидше за все, Ваш ріелтор співпрацює зі своїми колегами з інших агентств.
Також потрібно з критичного боку подивитися на своє житло перед показом. Переконайтеся, що скрізь чисто та акуратно. Це надати більше шансів, що потенційний покупець повернеться і Ви успішно проведете угоду.

Отже, співробітники агентства нерухомості розробили для Вас універсальні  поради для швидкого та вигідного продажу будинку:

  1. Вартість. Ставте справжню ціну. Так Ви заощадите час та нерви, якщо пропустите довгі цінові маніпуляції.
  2. Робіть ставку на перший показ. Постарайтеся у максимально вигідному світлі показати як і сам будинок, так і територію, що додається до нього. Це може бути посадка квітів, фарбування вхідних дверей, ремонт огорожі або заміна поштової скриньки. Запам’ятайте: загальна думка формується з дрібниць!
  3. Позбуйтеся зайвих речей і мотлоху. Можна найняти клінінгову компанію, щоб зробити якісніше прибирання.
  4. Світло. Усі освітлювальні прилади мають бути робітниками під час показу. Погане освітлення створює почуття неприязні та підозри.
  5. Приберіть особисті речі. Це допоможе покупцям чіткіше уявити, що вони живуть у цьому будинку. Можете також на якийсь час залишити будинок, що дасть можливість покупцям чесно обговорити всі плюси та мінуси, не турбуючись образити продавця.
  6. Ремонт.Не обов’язково робити капітальну реставрацію, але косметичний ремонт не завадить.
  7. Зручність та раціональність житла. Намагайтеся показати, що кожна кімната у Вашому будинку необхідна. Наприклад, горище може бути спортзалом, а велика лоджія – затишним кабінетом.
  8. Будьте напоготові. Будьте готові в будь-який час показати свій об’єкт, будь то ранній ранок, пізній вечір або вихідний день. Чим більше можливих покупців побачить будинок, тим більша ймовірність того, що його куплять.
  9. Приберіть свійських тварин. Людина, що дивиться будинок, не повинна знати, що тварина живе у будинку. Намагайтеся сховати всі атрибути Вашого улюбленця.
  10. Усуньте сторонні запахи. Нюх – це почуття, яке впливає на прийняття рішення. Насамперед, протріть підлогу і провітріть кімнати. У будинку має бути чисте та свіже повітря.
  11. Реклама. Зазвичай цим займається Ваше агентство нерухомості. Але не буде зайвим попросити звіт про виконану роботу по Вашому будинку.
  12. Якісні фотографії. Більшість покупців нерухомості починають свій пошук, переглядаючи оголошення на різних сайтах в Інтернеті. Тому добре зняті фото – це запорука, що на Ваше житло прийдуть подивитись.
  13. Місцерозташування. Бажано, щоб в оголошеннях була інформація не лише про саму нерухомість, а й про район, де воно знаходиться. Детально опишіть про переваги життя в цьому місці: хороша транспортна розв’язка, інфраструктура, чистий район.

Compare Listings