We found 0 results. View results
Your search results

Як заощадити під час будівництва будинку?

21.11.2023

Процес будівництва тривалий та потребує постійних фінансових вкладень. Багато забудовників намагаються втілити свою мрію самотужки і не залишитися у величезних боргах. Досвідчені будівельники знають, як заощадити на будівництві будинку, головне розуміти, на чому можна заощадити без шкоди для якості, а на чому цього робити не можна. У цій статті зібрані найефективніші способи будівництва будинку, що не впливають на якість індивідуального будинку.

Дільниця для будівництва
Ділянка за містом може коштувати дешевше, але ціна підведення комунікацій може перевищити заощаджені гроші. Варто врахувати також вартість доставки матеріалів та розміщення бригади.
Що стосується самої ділянки, варто віддавати перевагу рівній, правильній формі ділянки. Купувати ділянку краще за необхідну площу, а не переплачувати за непотрібні сотки. Зима не найкращий час для покупки, оскільки сніг може ховати багато недоліків.

Вдалий проект
Перед будівництвом важливо все продумати до дрібниць. При виборі проекту необхідно спочатку базуватися на сучасних вимогах до ергономіки та функціональності будинку. Заощадити можна на робочих кресленнях проекту, які необхідні на початковому етапі (тип облицювання, будматеріали та комунікації). Потрібно розробити графік робіт, продумати технологічні схеми.
Професіонали радять шукати готовий проект, адже це дешевше, ніж створювати його з нуля. Не варто вибирати проекти зі складним каскадним дахом. Спростивши конструкцію даху, можна знизити вартість проекту вдвічі.

Вдалі покупки
Купувати будівельні матеріали краще у несезонний час. Купувати краще в одного постачальника, адже так можна розраховувати на знижку та заощадити на доставці. Купувати необхідно якісні матеріали, вони коштують дорожче, але їх використання гарантує надійність та довговічність. Наприклад, якщо використовувати хороший утеплювач та правильну технологію облицювання, то це дозволить заощадити на потужності опалювальної системи та витратах на пальне.
Можна зробити заміну основного матеріалу будівельної коробки. Блоки з піно- та газобетону вийдуть набагато дешевше, ніж цегла або брус.

Вибір підрядника
Як правило, найактивніший будівельний сезон від весни до осені, тим часом вартість бригад завищена.
Найкраще вибрати компанію, яка надає широкий спектр послуг: надасть варіанти економічних будинків, зробить комплекс будівельно-монтажних робіт від розбивки осей до зведення покрівлі. Також при замовленні великих обсягів у компанії передбачені знижки та бонуси.

Надійний фундамент
Фундамент під будинок має бути міцним для того, щоб витримати вагу будинку разом із внутрішнім наповненням, підібраним залежно від складу ґрунту. Фахівці рекомендують навесні чи восени провести геологічні дослідження. За цими даними, можливо, з’ясувати який фундамент підійде для даного ґрунту та навантаження. Кращим рішенням для основних ґрунтів буде влаштування стрічкового фундаменту та відмова від підвальних приміщень.Втілити свою мрію про будівництво власного будинку реально, головне ретельно все спланувати, використовувати правильний економічний проект з адаптованим фундаментом та передбаченими енергоефективними системами під керівництвом надійного виконроба. Можна побудувати будинок гарної якості та при цьому заощадити!

Compare Listings