We found 0 results. View results
Your search results

Як зберегти майно після розлучення?

16.11.2023

Розлучення – складний і емоційно навантажений етап у житті кожної пари. У цій ситуації одним із ключових питань стає поділ майна. Згідно із законодавством, після розлучення майно подружжя ділиться порівну. Тим не менш, колишні партнери часто вдаються до різних заходів, щоб зберегти власність на нерухомість або автомобіль.

Експерти кажуть, що на практиці часто виникають ситуації, коли у шлюбі придбано автомобіль або квартиру на загальні кошти, але наближаючись до розриву відносин, один із партнерів без повідомлення іншого переоформлює його на близьких родичів – батька, матір, дідусь і таке інше.

Що можна зробити в такому випадку?

Юристи зазначають, що в даній ситуації слід звернутися до суду з позовною заявою, де необхідно довести факт переоформлення майна одним із подружжя без повідомлення іншого.

При успішному розгляді справи можна отримати грошову компенсацію за продане майно у розмірі 50% від його вартості згідно з принципом рівності часток у загальному майні подружжя, закріпленому законодавчо.У юридичній практиці існує безліч успішних випадків розподілу майна. Якщо позивач зможе переконливо довести, що він не був поінформований про продаж майна, придбаного під час шлюбу, то матиме можливість отримати компенсацію у розмірі половини вартості цього майна.

Юристи радять, що якщо у вас є докази, що підтверджують ваш внесок у придбання або покращення майна, збережіть їх. Це може бути важливим доказом у суді. Кожна ситуація унікальна, і найкращий спосіб дій може залежати від багатьох факторів.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare Listings