We found 0 results. View results
Your search results

Як збільшити шанси на отримання іпотеки у 2021 році

17.11.2023

Ставки з іпотеки в Україні поступово знижуються, у березні запрацювала нова державна програма з видачі пільгових іпотечних кредитів. Іпотека під 7% є довгоочікуваним інструментом, спрямованим на пожвавлення будівельного ринку та здешевлення кредитів на житло.

Хто має більше шансів отримати кредит у 2021 році?

Сума першого внеску 

Насамперед, на що акцентують увагу банки, – це сума першого внеску та щомісячний дохід позичальника. Щоб отримати кредит, мінімальна сума першого внеску має становити від 20%, але якщо ви можете внести суму понад 20%, шанси можуть збільшитися. Початковий внесок доводить, що ви платоспроможний клієнт.
Також має велике значення поточний фінансовий стан позичальника. Банку надається інформацію про середній доход позичальника: для найманих працівників потрібні дані за 6 місяців, для приватних підприємців за 12 місяців. Розмір середньомісячного грошового доходу позичальника не повинен перевищувати п’ятиразового розміру місячної середньої заробітної плати у відповідному регіоні України, де знаходиться предмет іпотеки.

Вік позичальника 

Банки в Україні надають кредити особам з 21 року до 70 років. За словами фахівців, якихось переваг за віком немає.Але все ж таки охоче банки дають кредит особам від 27 до 50 років. З такою віковою групою легше працювати і вони впевнені у своїх силах та бажаннях.

Кредитна історія 

Кредитна історія — це дані про те, які кредити та мікропозики ви брали, із зазначенням сум та термінів. Якщо у вас є ідеальна кредитна історія, шансів отримати кредит більше. З кредитної історії можна дізнатися, чи були ви созаемщиком або поручителем з чужих кредитів, чи були затримки по платежах.

Якщо ж з якихось причин, кредитна історія не досконала, шанси на отримання кредиту можуть збільшитися, коли ви сплатите власними коштами 50% і більше вартість об’єкта, який ви купуєте за рахунок кредитних коштів.
Буває, що кредитна історія зовсім відсутня, але це не є причиною для відмови у видачі кредиту. Банк перевіряє всю інформацію про клієнта і має значення безліч факторів: доходи, стабільність роботи, перший внесок і навіть інформація про подорожі за кордон.

Як збільшити шанси на отримання кредиту 

Банкіри говорять, щоб отримати кредит необхідно надати всю інформацію про себе. Також важливо оцінювати свої фінансові можливості. Платити більше 50% свого доходу за кредитом можливо, але варто пам’ятати, що в житті може статися будь-що, будь-яка надзвичайна ситуація може серйозно вибити з графіка.

Для того, щоб підвищити шанс на отримання кредиту, необхідно:

  • мати ідеальну кредитну історію;
  • надати більше інформації про себе;
  • довести банку свою платоспроможність та наявність постійного доходу;
  • бути офіційно працевлаштованим, мати власність, стабільний сімейний стан.

Підвищити шанси на отримання іпотеки найкраще збільшенням власного внеску, оскільки це зменшує платежі клієнта з обслуговування кредиту та ризик банку у разі неповернення кредиту.

Compare Listings