We found 0 results. View results
Your search results

Як збільшити квартиру за допомогою балкона?

21.11.2023

При купівлі квартири не кожен може дозволити собі придбати зайві квадратні метри, але все одно хочеться житло просторіше. Це можна реалізувати, об’єднавши лоджію або балкон із житловою частиною вашої нерухомості. Раніше це було зробити набагато складніше, потрібно було отримувати спеціальний дозвіл у Державній архітектурно-будівельній інспекції (ГАСІ), але після затвердження оновленого переліку дозволених будівельних робіт все стало набагато простіше. Не потрібно дозволу на демонтаж стін або перегородок за умови невтручання в несучі конструкції.
Об’єднання балкона та кімнати слід проводити у два етапи: демонтаж перегородки та утеплення приєднаної до кімнати площі.
Перегородки можуть бути виготовлені з дерева, цегли, бетонних плит, каменю і т.д. і, залежно від матеріалу, їх демонтаж провадиться по-різному.

Демонтаж
Перед тим як безпосередньо розпочати процес демонтажу, слід потурбуватися про відключення всіх комунікацій (газу, електрики, води, опалення, інтернету, телебачення тощо).
Розбирання балконної перегородки може пройти швидко і практично безшумно, якщо вона виготовлена ​​з фанери, картону або дерева, набагато складніша ситуація з бетоном, тут знадобляться не тільки підручні засоби, але ще й перфоратор, відбійний молоток і болгарка.Декілька корисних порад:

– Спершу потрібно видалити всі декоративні матеріали;

– Розбирання стіни потрібно починати зверху;

– Розбирання цегляної кладки слід починати з центру ряду;

– за наявності дверей, починаємо з демонтажу дверної перемички;

– демонтаж перегородки з високоміцного бетону слід проводити за допомогою алмазного різання.
Після закінчення розбирання, потрібно обов’язково позбутися будівельного сміття. Категорично заборонено викидати будівельні відходи в контейнери загального користування, вас можуть за це оштрафувати, при цьому сміття все одно доведеться вивозити.

Утеплення
Для того, щоб використовувати додаткові квадратні метри цілий рік, потрібно утеплити приєднану територію.
Матеріали для утеплення представлені нижче:

– скловолокно (хороша звуко- та теплоізоляція, страх вологи, необхідна додаткова гідроізоляція);

– мінеральна вата (хороша теплоізоляція, страх вологи, необхідна гідроізоляція);

– пінопласт (хороша теплоізоляція, легкість монтажу, мала вага, низька пожежостійкість);

– пінолекс – матеріал нового покоління з високою тепло- звуко- та гідроізоляцією;

– пінополіуретан – найякісніший, але й найдорожчий ізоляційний матеріал із вищевказаних.
Якщо ви запланували змінити призначення балкона або лоджії при ремонті і зробити їх частиною житлової площі, можна не тільки розширити кімнату або кухню (залежно від розташування балкона), але і зробити окремий куточок у вашій квартирі. Колишній балкон може стати робочим кабінетом, спортзалом, бібліотекою, дитячою кімнатою, гардеробною, зимовим садом тощо.Все залежить від вашої фантазії, бажання та можливостей!

Compare Listings