We found 0 results. View results
Your search results

Як впливає стан ремонту квартири на її вартість

21.11.2023

Існує безліч факторів, що впливають на ціну вашої квартири. Одні з них не суттєво впливають на вартість, інші мають велике значення. Неодноразово говорилося, що під час продажу квартири важливо правильно оцінити її вартість. Чи впливає ремонт на вартість квартири, який ремонт краще зробити чи чи варто його робити взагалі?

Продаж квартири або без ремонту
На вартість квартири впливає її стан, як інші чинники, такі як метраж, планування, балкон і т.д. Деякі власники часто перебільшують вплив ремонту, і закладають у ціну самого об’єкта, ще й повну вартість ремонту. Повернути кошти, витрачені на ремонт, не завжди вдасться. Якщо продавець додасть до ціни об’єкта еквівалентну вартість ремонту, то покупець вірогідніше віддасть перевагу варіанту, який буде дешевшим і зробить ремонт сам.
Продати простіше квартиру з простим, акуратним ремонтом, ніж дорогим дизайнерським, оскільки ремонт стає ще одним об’єктом продажу.
Деякі фахівці стверджують, що однозначної відповіді на це питання все ж таки немає. Є люди, які люблять робити ремонти самостійно, а є ті, хто хочуть купити квартиру та одразу ж в’їхати до неї. Це стосується не лише ремонту, а й меблів.

Чи потрібний ремонт для продажу квартири?
Доглянута квартира, яка не вимагає великих вкладень, найшвидше знайде свого господаря. Для покупця це не лише економія на капітальному ремонті, а й можливість заїхати одразу. Це важливо для тих, хто обмежений у фінансах і потребує швидкого переїзду.Більшість покупців хочуть робити ремонт під себе, тому ремонт грає лише як візуальний фактор, за який покупець доплачувати особливо не хоче. Як правило, немає сенсу вкладати великі кошти в капремонт, заробити на продажі можливо тільки якщо провести хорошу передпродажну підготовку.
Продаж рідко окупає ремонт. Вартість об’єкта не впливає на вартість ремонту. Варто зробити косметичний ремонт, якщо квартира перебуває у пристойному стані. Це не стільки підвищить вартість, скільки підвищить привабливість та ліквідність квартири.

 

Compare Listings