We found 0 results. View results
Your search results

Як відшкодовувати збитки при потопі та пожежі у квартирі?

21.11.2023

У відносинах мешканців виникає безліч конфліктів через затоку квартири сусідами. Через недбалість деяких мешканців будинку, потерпілі зазнають фінансових втрат. Адже витік води може статися в будь-якому місці квартири, і всі речі, які там знаходяться, псуються і можуть не підлягати ремонту. Законодавством України чітко передбачено порядок відшкодування збитків.

Спочатку потрібно знайти винуватця затоплення та виставити рахунок для відшкодування збитків, які виставляють фахівці з оцінки майна. Якщо винуватці хочуть уникнути відповідальності, потрібно звернутися до юриста та до суду.

Бує, що самостійно знайти причину затоки складно. Особливо це стосується багатоповерхівок. Вода може текти із найвищих квартир. Іноді погода стає причиною протікання даху і загальної верхньої стелі будинку, що несе. Тоді потрібно звернутися до комунальних служб, власників будинку чи до представників організації, які технічно обслуговують об’єкт. В результаті ви повинні отримати Акт про причину затоки квартири та завдані матеріальні збитки, які розписані за пунктами.

Рідше зустрічаються суперечки щодо збитків після пожежі. Звісно, ​​у цій ситуації більшою мірою страждає сам винуватець. Причиною пожежі можуть бути стара електропроводка, зламані холодильник або обігрівач. Але проблема в тому, що пожежа одночасно завдає шкоди сусіднім квартирам.

Під час пожежі мешканці повинні викликати пожежну службу та поліцію. Вони мають скласти необхідні акти. А юристи з нерухомості доведуть провину, якщо в цьому буде потреба.

Що потрібно робити для стягнення збитків:

  • – Замовлення послуги незалежної експертизи після затоки квартири, або узаконеного самобуду.
  • – Написання  претензії винному і відправка йому рекомендованим листом з позначкою про особисте вручення в руки разом з видатковими квитанціями та списком збитків.
  • – У разі відмови відшкодовувати збитки в досудовому порядку, потрібно написати позовну заяву до суду. Заяву правильно складе юрист чи адвокат.

Успішне відшкодування збитків при затоці квартири проходить завжди при своєчасному зверненні до відповідних інстанцій.

Compare Listings