We found 0 results. View results
Your search results

Як вибрати квартиру в новобудові?

22.11.2023

Первинний ринок нерухомості стає дедалі популярнішим серед українців. Але купівля нерухомості в новобудовах – це процес відповідальний і дорогий, тому перед покупкою потрібно ретельно зважити всі “за” і “проти”.

Вторинний та первинний ринки: чому вигідно купувати квартиру в новобудовах

Первинний ринок нерухомості в Україні пропонує безліч варіантів, які відрізняються за місцем розташування, класом (економ, комфорт, бізнес та еліт), плануванням та іншим умовам. Купувати нерухомість у новобудовах потрібно з низки причин:

  • – ціна. Вартість 1 м. кв. квартири  на початковому етапі будівництва будинку в більшості випадків нижчі від такого ж показника у вторинного житлового фонду;
  • – оновлені технології будівництва. Сучасні комунікації та будівельні матеріали будуть служити Вам набагато довше. Також за рахунок підвищення енергоефективності знизяться комунальні платежі;
  •  – різні планування. Забудовник дає можливість самостійно вибрати проект;
  • – інвестиції. Ціна 1 м кв. квартири в новобудовах зростає в міру будівництва будинку, тому багато хто намагається купувати нерухомість на ранніх термінах будівництва, і продають її після того, як будинок ввели в експлуатацію;
  • – програми лояльності. Забудовники пропонують різноманітні акції, знижки, бонуси, розстрочки, іпотечні програми з банками-партнерами.

Де вибирати квартиру?
Найчастіше компанія-забудовник самостійно розміщує оголошення про продаж квартир у новобудовах у ЗМІ, рекламних буклетах, на плакатах та інших ресурсах. Компанія намагається дати якомога більше інформації про будинки, що будуються, і обов’язково вказати адресу, клас об’єкта, поверховість, акції та інші характеристики. Покупець повинен лише стежити за пропозиціями та вибирати час для покупки.

На що звернути увагу при виборі новобудови?

Довіра до забудовника
Якщо у забудовника хороша репутація, то в більшості випадків зведенню об’єкта не завадять серйозні обставини, і будинок буде зданий у строк. Під час особистої зустрічі перевірте всю необхідну дозвільну документацію: дозвіл на будівництво, рішення про відведення земельної ділянки, право на землю (або оренда), затверджений проект будівництва та його експертизу.
Почитайте відгуки про раніше збудовані об’єкти. Також не варто довіряти рекламним слоганам.

Бюджет покупки
Цей пункт включає: вартість самого житла в новобудові, вартість ремонту, умови розстрочки або іпотеки та інші витрати (послуги нотаріуса, податки, курс валют, що змінюється, та інше). Після складання приблизного бюджету можна підбирати свій варіант.

Особливості житла
Параметри залежать від індивідуальних уподобань майбутніх мешканців.До особливостей квартири відносять:

  • – планування;
  • – матеріал будівництва;
  • – наявність ремонту;
  • – розміщення на світлі;
  • – поверх;
  • – кількість ліфтів та інше.

Місце розташування
Зверніть увагу, як зручно розташовується будинок щодо місця роботи, навчання, близькість розташованих місць для прогулянок та інше. Сюди також входить і розвинена інфраструктура (магазини, школи, лікарні та інші соціальні об’єкти) та транспортна доступність.

Вибір нзагострення на перепродаж

Окремо варто згадати випадки, коли квартира на первинному ринку купується для подальшого продажу.
Якщо Ви купили квартиру в новобудові менше 3 років тому, то вона є свіжокупленою, і крім основних податків, потрібно буде сплатити податок на доходи фізичних осіб (5%).
Також часто власників цікавить питання, як продати квартиру в новобудові з переуступки. У разі необхідно оформити всю документацію максимально ретельно, т.к. подібна операція з нерухомим майном досить ризикована. Захиститися (як покупцю, і власнику) можна оформляючи купівлю-продаж за договором пайової участі.
Купівля квартири на первинному ринку – серйозна інвестиція, яка потребує виваженого та обдуманого підходу. Вибирайте квартиру виходячи зі своїх потреб і можливостей!

Compare Listings