We found 0 results. View results
Your search results

Як вигідно купити квартиру в новобудові

21.11.2023

Купити нерухомість з максимальною вигодою – бажання багатьох інвесторів. Головним критерієм вибору квартири у новобудові є ціна. Фахівці АН «Оксаген» у цій статті розкажуть, як придбати квартиру за вигіднішою ціною.

Невиконання умов договору
Квартира в новому будинку може коштувати дешевше, якщо її стан виявився незадовільним. Перед підписанням акта приймання-передачі обов’язково перевіряйте всі моменти, які зобов’язався виконати забудовник. Ви маєте право вимагати знижку або іншу компенсацію, якщо є якісь недоліки.
Наприклад:

– проектна площа об’єкта менша за фактичну більш ніж на 50 кв. см;

– дефекти віконних та дверних отворів;

– Проблеми з комунікаціями;

– нерівні стіни чи підлога;

– погана якість оздоблювальних матеріалів та ін.
Перед підписанням ретельно вивчайте умови договору, щоб не виникло зайвих проблем. Найчастіше забудовник погоджується компенсувати різницю.

Пріоритети при виборі житла
Забудовники встановлюють нижчу ціну на квартири, які менше мають попит. Менш популярні квартири, що знаходяться на нижніх поверхах. Ціна їх може бути нижчою на 3% – 5%. Знижки можуть бути на квартири з незручним плануванням або видовими характеристиками до 10-15%.
Якщо для покупця не так вже й важливо, на якому поверсі буде його квартира, куди виходитимуть вікна у двір чи на парк, то можна використовувати бюджет раціональніше, а заощаджені гроші можна витратити на ремонт чи якісні меблі.

Час для покупки
Ціна житла залежить від етапу будівництва.Якщо інвестувати на етапі узгодження будівництва або котловану, можна суттєво заощадити від 30 до 60% від остаточної вартості. Звичайно, раніше інвестування пов’язане з ризиками, тому інвестору необхідно ретельно перевірити репутацію забудовника.

Рекламні пропозиції
Забудовники часто роблять знижки на квартири в новобудовах, які не користуються попитом. Це може бути пов’язане з розташуванням об’єкта, нестандартним плануванням і т. д. Серед таких пропозицій реально знайти потрібну квартиру – тільки перевіряйте всі обов’язкові моменти перед укладенням угоди.

Розстрочка або іпотека
Багато будівельних компаній використовують для продажу такий інструмент, як розстрочка. Якщо покупець має можливість заплатити початковий внесок і він більший за мінімальний (наприклад, 60% замість 30%), то він може отримати знижку або нижчу відсоткову ставку на частину вартості, що залишилася.
Іпотека також вигідна для забудовника, оскільки замість інвестора вартість квартири сплачує банк у повному обсязі. Детальніше умови розстрочення та іпотеки необхідно уточнювати у забудовника та банків-партнерів.

Покупка квартири зі 100% оплатою
Забудовники більше зацікавлені у клієнтах, які можуть купити нерухомість без розстрочок, іпотек та оплат частинами. А покупець, заплативши повну вартість житла, може отримати значну знижку у розмірі від 3% до 15%. Уточнювати таку можливість у забудовника краще заздалегідь.

Квартира з ремонтом
Купівля квартири з оздобленням від забудовника дозволить вам заощадити на ремонтних роботах до 20-30%. Ремонт від забудовника буде дешевшим, ніж самостійний за рахунок оптової закупівлі будматеріалів та нижчої вартості робіт. Крім того, ви заощаджуєте час, оскільки квартира вже готова для проживання або оренди після введення в експлуатацію.
Зараз на первинному ринку велика кількість пропозицій, покупець має можливість обрати більш вигідну для себе пропозицію, оцінивши всі переваги та недоліки. За правильного підходу цілком реально стати власником житла в новобудові за вигідну ціну.

 

Compare Listings