We found 0 results. View results
Your search results

Які документи потрібно перевірити при купівлі вторинної нерухомості?

21.11.2023

Найголовніше при покупці будь-якої нерухомості – це документи. Квартира на вторинному ринку – це право володіння та розпорядження майном. Немає жодного значення, де знаходиться квартира або яка у неї вартість, якщо є якісь проблеми з документами. Тому насамперед перевіряйте документи, потім можна оцінювати інші характеристики та думати про проведення угоди.

Правовий статус нерухомості
У Єдиному реєстрі судових рішень можна перевірити, чи є судові справи з нерухомості. Також необхідно перевірити, чи немає у власника активних судових суперечок з нерухомості, наприклад, щодо поділу майна з колишнім чоловіком чи суперечок із співвласниками. Нерухомість обов’язково перевіряється на наявність заборони відчуження майна.

Оригінали документів
Обов’язково варто перевірити оригінали правовстановлюючих та інших документів. Особливо це важливо, якщо нерухомість продається за довіреністю. Усі документи мають бути перевірені фахівцем відповідно до Реєстру. Крім правовстановлюючої документації необхідно вивчити технічний паспорт квартири, який містить параметри об’єкта та його повний опис. Документ складають у БТІ.

Наявність неповнолітніх
Неповнолітня дитина може бути як зареєстрована у квартирі, так і бути її власником. У кожному з цих випадків необхідно отримати дозвіл від органів державної опіки та піклування. Це стосується також не лише неповнолітніх, а й непрацездатних людей.
Купуючи нерухомість, ви повинні розуміти, що за всі дії відповідаєте ви самі. Тільки від вас залежить, яку нерухомість ви купите. Люди різні, але якщо все заздалегідь перевірити, то ризики можна звести до мінімуму.

Compare Listings