We found 0 results. View results
Your search results

Які помилки роблять продавці під час продажу нерухомості?

21.11.2023

Якщо Ви цілеспрямовано вирішили продати свою нерухомість, то у Вас у планах виручити з продажу якнайбільше. Як уникнути зайвих витрат і помилок під час проведення операції купівлі-продажу, розповість керівник Корабельної філії АН «Оксаген» Чопорова Наталія Миколаївна.

1. Треба швидше продавати! У більшості випадків, якщо власник житла вирішив продати свою нерухомість, то він намагається зробити це в найкоротший термін. Така помилка може призвести до отримання меншого доходу, ніж було задумано. Не шукайте покупця, поки не оціните ситуацію на ринку, не дізнаєтеся ціни на аналогічне житло, не проконсультуєтеся з агентом з продажу нерухомості. Інакше Ви можете продешевити та не отримати всього можливого доходу.

2. Оцінюйте правильно! Є 3 головні помилки, які пов’язані з визначенням ціни на житло, що продається.

Завищена ціна з подальшим торгом

Ця ідея вже не працює, оскільки покупець, який націлений на квартири, з певним бюджетом, розглядає при цьому велику кількість оголошень.

Високу  ціну пропонує агент

Стає, що не добропорядні агентства намагаються отримати більше клієнтів і пропонують всім, хто до них звертається продати їх нерухомість за занадто завищеною ціною. Якщо Ви бачите завищену вартість (більше ніж на 1 000 дол.), не зв’язуйтесь з цією компанією. Робота з такими агентствами закінчується втратою часу та коштів, оскільки житло продаватися не буде, і ви будете змушені знижувати ціну.

Ціна ставиться вище, через не терміновий продаж.

У Вас є час, і ви готові почекати поки з’явиться вигідніша пропозиція? Звісно, ​​такий вчинок не дуже зашкодить продажу, але й аж ніяк не допоможе. Вам може пощастить, і Ви потрапите на покупця, який не має поточної ситуації на ринку нерухомості, але це поодинокі випадки.

3.Відсутність ремонту Навіть косметичний ремонт допоможе суттєво перетворити квартиру та збільшить ціну нерухомості. Замініть шпалери на недорогий симпатичний варіант, пофарбуйте двері, відциклюйте паркет – і можете виставляти квартиру на продаж.

4. Відсутність ладу, неохайний вид квартири Перш ніж показувати об’єкт продажу, проведіть генеральне прибирання. Все до квартири має бути чистим, меблі відполірованими, а штори стираними.Це також допоможе збільшити ціну на житло, адже покупець має скласти позитивне враження від Вашого будинку.

5. Порожні кімнати Не перевозіть відразу з квартири всі меблі. Навпаки, постарайтеся створити відчуття затишного, комфортного для проживання житла. У такому разі покупець буде більш прихильний до вашої пропозиції.

6. Самооцінка, що впливає на оцінку житла Швидше за все, Ви вважаєте своє житло найкомфортнішим та найпридатнішим для будь-якого покупця. Тому коли власнику житла говорять про його недоліки і просять знижку, то продавець сприймає їх упереджено. Намагайтеся не допускати такого відношення та отримайте вигідну угоду.

7. Сховані недоліки Кожне житло має свої недоліки, і часто господарі намагаються сховати їх. У чому підступ такого рішення? Якщо покупець помітить недолік на стадії укладання угоди, він втратить до Вас довіру і може відмовитися від покупки.

8. Довгий вибір покупця Буває, що власник отримує кілька вигідних пропозицій і не може вибрати одного. Намагайтеся не гнатися за невеликою вигодою, оберіть того, кого вам підказує інтуїція. Інакше можна втратити всі пропозиції, адже покупець, як продавець, хоче здійснити заплановане якнайшвидше.

9. Ціна, яка постійно змінюється.

10. Невдалі фото. Якщо Ви самостійно робите фотографії для оголошення, то постарайтеся не порушувати основних правил.

– проведіть у квартирі прибирання, додайте світла.

– повинні бути видно всі кімнати у вигідному ракурсі

– додайте фото з вікна квартири, щоб показати інфраструктуру та розташування будинку.

– фото з вікна варто робити у відчинені віконниці, а не через скло.

Щоб позбавити себе зайвих нервів і зірваних угод, звертайтеся до АН «Оксаген». Наші фахівці допоможуть швидко і на найвищому рівні вирішити всі питання, які стосуються купівлі-продажу нерухомості.

Compare Listings