We found 0 results. View results
Your search results

Які проблеми можуть виникнути при купівлі заставної нерухомості?

22.11.2023

У клієнтів нашого АН часто постає питання: з якими труднощами можна зіткнутися, купуючи заставне майно?
Директор АН «Оксаген» Шмарко Геннадій Миколайович розповідає, що тим, хто хоче придбати з торгів заставну (від позичальника-фізичної особи) квартиру у Фонду гарантування вкладів, тим більше — від однієї з банківських установ, що ліквідуються, повинні розуміти: у них можуть виникнути певні роду проблеми. Незважаючи на прийнятну вартість житла, саме тут може і бути каверза – покупець відразу ж можете залишитися без житла, втративши кошти, які вважав несуттєвими.
Заставне майно часто вилучають, порушуючи закон, зокрема Закон України “Про захист прав споживачів”. Часто цю процедуру проводять за допомогою так званих чорних нотаріусів та інших. А отже, купуючи таку квартиру, споживач отримує перспективу тривалих судових засідань із колишніми власниками даного житла, їхньою родиною та поручителями.
Краще оминати такі пропозиції. Або, перед покупкою такої квартири на торгах, звернутися до фахівців (юристів, нотаріусів або працівників сфери нерухомості) та отримати повну оцінку перспектив вступу до права, прогнози щодо судових розглядів та отримати супровід угоди. Якщо у справи немає перспектив, Вам про це повідомлять на етапі, коли Ви сплатили лише послуги фахівців, зберігаючи при цьому основну суму та нерви.
Якщо заощадити або сподіватися на сприятливий збіг обставин, можна зіткнутися з проблемою, яку потрібно вирішувати довго і дуже дорого.Звертаючись Агентство Нерухомості «Оксаген», Ви попередньо отримаєте всю діагностику об’єкта нерухомості, що продається, і лише потім цей об’єкт пропонується у продаж і вашій увазі. Вам завжди як споживачеві вирішувати, як ви хочете придбати житло: дешево, але з великими ризиками та можливими втратами ваших коштів, чи все-таки не довірятися віянням долі, а придбати за прозорою та зрозумілою для всіх схемою та стати власником «чистої» нерухомості, якої ви надалі зможете вільно і без ризиків розпоряджатися і т.д.

Compare Listings